Μ. Βορίδης: Ξεπέρασε το 50% η απορρόφηση των πόρων του ΠΑΑ 2014-2020 - Kamarini.com

Breaking

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

Μ. Βορίδης: Ξεπέρασε το 50% η απορρόφηση των πόρων του ΠΑΑ 2014-2020

featured image

Άνω του 50% ανήλθε η απορροφητικότητα των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 το δεύτερο εξάμηνο του 2019. Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η απορρόφηση ανήλθε σε 50,55%, με τις ετήσιες πληρωμές δημόσιας δαπάνης να φτάνουν τα 620 εκατ. ευρώ.

«Οι σημαντικές πρωτοβουλίες που αναλάβαμε από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδίου ανάταξης της αγροτικής μας οικονομίας, αποδίδουν καρπούς και σηματοδοτούν την ισχυρή πολιτική μας βούληση να αντιπαρέλθουμε αδυναμίες και καθυστερήσεις του παρελθόντος και να υπερβούμε προβλήματα και λογικές που δρούσαν ανασταλτικά στην υλοποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης» δήλωσε σχετικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.


Επίσης, οι πληρωμές σε μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) από τον Αύγουστο έως το Δεκέμβριο του περασμένου έτους έφτασαν τα 520 εκατ. ευρώ όταν, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ «στο πρώτο εξάμηνο του έτους οι πληρωμές ήταν της τάξης των 100 εκατ. ευρώ, δηλαδή άνω του 80% των ετήσιων πληρωμών του Προγράμματος πραγματοποιήθηκε στο δεύτερο εξάμηνο του 2019».

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό «μέσα από μια σειρά στοχευμένων και καλά σχεδιασμένων ενεργειών καταφέραμε να επανεκκινήσουμε την αναπτυξιακή διαδικασία, προσδίδοντας νέα δυναμική στον αγροδιατροφικό μας τομέα αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό και αποτελεσματικό τρόπο τους σημαντικούς πόρους που το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης διαθέτει».

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ