Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Τα 6 πρόσωπα που εξετάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Kamarini.com

Breaking

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Τα 6 πρόσωπα που εξετάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

featured image

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν άνοιξε τα χαρτιά του στις συναντήσεις που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς, όσον αφορά το πρόσωπο που θα προτείνει η κυβέρνηση για υποψήφιο νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μάλιστα οι δημοσιογράφοι προσπάθησαν να εκμαιεύσουν από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάποια πληροφορία σε έναν ενδεικτικό διάλογο που είχαν με τον Αλέξη Τσίπρα μετά το ραντεβού ενημέρωσης που είχε με τον πρωθυπουργό για την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αν είναι προβληματισμένος. «Προβληματισμένος από τις εξελίξεις, το κλίμα ήταν κανονικό», απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε εάν υπάρχει κατάληξη για το όνομα του υποψήφιου προέδρου της Δημοκρατίας. «Ζυγίζει τις καταστάσεις», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τον πρωθυπουργό.

Στην ερώτηση αν έχει πολλές πιθανότητες ο Προκόπης Παυλόπουλος για μια δεύτερη θητεία, ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε ότι «θα εξαρτηθεί από τις εσωτερικές αντιδράσεις».

Τα σενάρια για τον επόμενο πρόεδρο


Τα κριτήρια για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως τα έχει θέσει ο πρωθυπουργός με τους συνεργάτες του είναι να είναι ένα πρόσωπο με πολιτική εμπειρία και ευρύτατης αποδοχής, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ήθελε να λάβει την έγκριση των 3/5 της Βουλής, δηλαδή 180 ψήφους. Επίσης θα πρέπει να είναι ένα πρόσωπο που θα συμβάλλει στην εθνική συνεννόηση και θα γνωρίζει τα εθνικά θέματα.

Τα σενάρια με τα πρόσωπα που συγκεντρώνουν τις παραπάνω προϋποθέσεις, θέλουν έναν από τα υποψήφια ονόματα να είναι αυτό του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος υπήρξε σε συγκυβέρνηση με τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά. Μία ακόμη υποψήφια, με βάση πληροφορίες είναι η πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από το 2004 και πρώην επίτροπος της Ε.Ε., Μαρία Δαμανάκη. Ένα άλλο σενάριο θεωρεί πιθανή υποψήφια την πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ και πρώην επίτροπο της Ε.Ε., Άννα Διαμαντοπούλου.

Ενδεχομένως στις σκέψεις του πρωθυπουργού να βρίσκονται και κάποια πρόσωπα εκτός πολιτικής, όπως ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και πρώην πρόεδρος του Δικαστηρίου της Ε.Ε., Βασίλης Σκουρής αλλά και ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και πρώην υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι το 2015, Νίκος Αλιβιζάτος.

Ένα ακόμη όνομα που θεωρείται ως πρόσωπο-έκπληξη και φημολογείται ότι θα μπορούσε να αποτελέσει υποψηφιότητα είναι ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ και επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ