Το πορτρέτο του νέου προέδρου της Δημοκρατίας - Kamarini.com

Breaking

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Το πορτρέτο του νέου προέδρου της Δημοκρατίας

featured image

Πολιτικό πρόσωπο με διεθνές κύρος και βαθιά γνώση των γεωπολιτικών συνθηκών και των διεθνών συμβάσεων θα είναι το πρόσωπο που θα επιλέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον επόμενο πρόεδρο της Δημοκρατίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής.

Όπως αναφέρεται, μόνο η επιλογή της ημέρας για την αποκάλυψη του προσώπου παραμένει σε εκκρεμότητα για τον Έλληνα πρωθυπουργό, καθώς έχει λάβει τις τελικές του αποφάσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης, παρότι απέφυγε κάθε λέξη σχετική µε την κορυφαία διαδικασία της προεδρικής εκλογής κατά τα διαδοχικά τετ-α-τετ µε τους πολιτικούς αρχηγούς, φαίνεται ότι έχει καταλήξει στην υποψηφιότητα και τη στρατηγική στόχευση που θα σηματοδοτήσει µε την αποκάλυψή της. Ούτε στην Φώφη Γεννηµατά είπε κουβέντα για το προφίλ του προέδρου και τα κριτήρια της επιλογής του, αν και η αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής έχει κάνει εγκαίρως ξεκάθαρη πρόταση και έχει επαναλάβει την ανάγκη εκλογής ενός ανθρώπου από τον λεγόμενο προοδευτικό χώρο.


Το σίγουρο είναι ότι ο πρωθυπουργός έχει ήδη ανάψει το «πράσινο φως» στους αρμόδιους υπουργούς για την κατάθεση στη Βουλή του νέου εκλογικού νόμου, διαμηνύοντας ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση.

Όπως σημειώνεται, οι καλά γνωρίζοντες εκτιμούν ότι η αποκάλυψη της τελικής επιλογής του είναι θέμα χρόνου και ότι δεν αποκλείεται να συμβεί είτε λίγο πριν, είτε αμέσως μετά την ψήφιση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας του νέου εκλογικού συστήματος.

Έγκυρες πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε εξαρχής υιοθετήσει συγκεκριμένα κριτήρια για την αναζήτηση του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα. Οι ίδιοι άνθρωποι επιμένουν ότι εξέτασε σοβαρά όλα τα ενδεχόμενα, απαντώντας σε κάθε δίλημμα που εμφανιζόταν µε συγκεκριμένη επιχειρηματολογία.

Αναλυτικότερα για το θέμα στο Έθνος της Κυριακής της Κυριακής 12 Ιανουαρίου.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ