Γιάννης Ραγκούσης: Έστειλαν στο Συνήγορο του Πολίτη το φάκελο της υπόθεσης Ινδαρέ; - Kamarini.com

Breaking

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Γιάννης Ραγκούσης: Έστειλαν στο Συνήγορο του Πολίτη το φάκελο της υπόθεσης Ινδαρέ;

featured image

«Έστειλαν στο Συνήγορο του Πολίτη το φάκελο της υπόθεσης Ινδαρέ, όπως όφειλαν και όπως εδώ και ένα μήνα είχαν ανακοινώσει πως θα πράξουν; Εάν ναι, τότε ποια ημερομηνία ακριβώς και με ποιον Αριθμό Πρωτοκόλλου έγινε αυτό;».

Αυτό το ερώτημα θέτει προς την κυβέρνηση ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης. Σημειώνει πως «προφανώς, σε περίπτωση που ακόμη δεν έχουν αναθέσει στο Συνήγορο του Πολίτη τον έλεγχο της υπόθεσης ως όφειλαν, τότε θα έχει με αδιαμφισβήτητο τρόπο αποκαλυφθεί η κυβερνητική μεθόδευση κατάλυσης βασικών υποχρεώσεων και κανόνων που συγκροτούν το κράτος δικαίου στην Ελλάδα».


Όπως αναφέρει ο κ. Ραγκούσης, θέτει την παραπάνω ερώτηση «ως απάντηση στις πολιτικές συκοφαντίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του κ. Χρυσοχοΐδη προσωπικά, καθώς και στις συστηματικές τους μεθοδεύσεις για να συγκαλύψουν τις βαρύτατες πολιτικές τους ευθύνες σχετικά με τον τρόπο με τον όποιο καθοδηγούν την Ελληνική Αστυνομία».

Υπενθυμίζουμε ότι ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές είχε συλληφθεί, μαζί με τους δύο γιους του, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εκκένωσης Ματρόζου στο Κουκάκι.

«Αυτό που θέλω εγώ να καταθέσω είναι ότι ανήκω σε μια κατηγορία πολιτών που απεχθανόμαστε τη στράτευση στα μέτωπα τα πολεμικά, που πιστεύουμε στη μετριοπάθεια, τη λογική, τη νομιμότητα. Είναι πάρα πολύ συγκινητική η ανταπόκριση των συναδέλφων, των φίλων μου. Συμπαραστάθηκαν σε αυτό που συνέβη: την ανεπιθύμητη, δύσκολη δημοσιότητα και σε αυτό το σκηνικό της βίας και της ακραίας πόλωσης. Εύχομαι η πόλωση να μην θολώσει την ουσία των πραγμάτων» είχε πει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο Open.

 

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ