Λιβάνιος: Πιο δίκαιος ο εκλογικός νόμος που προτείνει η κυβέρνηση - Kamarini.com

Breaking

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Λιβάνιος: Πιο δίκαιος ο εκλογικός νόμος που προτείνει η κυβέρνηση

featured image

Υψηλή αναλογικότητα για όλα τα κόμματα εξασφαλίζει η πρόταση της κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο, που αναμένεται να έρθει αυτή την εβδομάδα στη Βουλή, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Λιβάνιος ανέφερε ότι «ο νέος εκλογικός νόμος απεικονίζει αντιπροσωπευτικότερα το συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων και είναι πιο δίκαιος από εκείνον που ίσχυσε στις προηγούμενες εκλογές». Όπως εξήγησε, το πρώτο κόμμα αν συγκεντρώσει κάτω από 25% δεν παίρνει μπόνους, ενώ αυτοδυναμία θα προκύπτει με ποσοστό περίπου 40%.


Ο υφυπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι «η κυβέρνηση με συνέπεια υλοποιεί την πολιτική δέσμευσή της να καταργήσει τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για απλή αναλογική, που δεν επιτρέπει στο πρώτο κόμμα να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, ακόμη και με 47%!». Ο υφυπουργός Εσωτερικών, σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξής του που μετέδωσε το ΑΜΠΕ, ξεκαθάρισε ότι «το πραγματικό μπόνους της ΝΔ στις εκλογές του περασμένου Ιουλίου ήταν 28 έδρες και όχι 50, καθώς τις υπόλοιπες 22 θα τις έπαιρνε ούτως ή άλλως και με την απλή αναλογική».

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ