Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση έχει βαριά ευθύνη για την απουσία από τη διάσκεψη για τη Λιβύη - Kamarini.com

Breaking

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση έχει βαριά ευθύνη για την απουσία από τη διάσκεψη για τη Λιβύη

featured image

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει βαριά ευθύνη για την απουσία της Ελλάδας από τη διάσκεψη για τη Λιβύη» τόνισε πριν από λίγη ώρα η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της δημόσιας ραδιοφωνίας.

Όπως είπε, «όταν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, άσκησε δυναμική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, όπως αποδεικνύει η συμμετοχή του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη διεθνή διάσκεψη για τη Λιβύη το 2018 στο Παλέρμο της Ιταλίας, ενώ η ΝΔ σήμερα, κατόπιν 7 μηνών διακυβέρνησης εξακολουθεί, όποτε βρίσκεται σε αμηχανία και αδυναμία, να πετάει τις ευθύνες  στην αξιωματική αντιπολίτευση. Όταν η εξωτερική πολιτική ασκείται με όρους επικοινωνίας, όπως κάνει σήμερα η Ν.Δ., βάζει σε κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα».


Σύμφωνα με την πρώην υπουργό η κυβέρνηση «θα πρέπει να απαντήσει συγκεκριμένα τι ενέργειες έκανε για να συμμετάσχει η χώρα στη Διάσκεψη για τη Λιβύη και γιατί συνολικά η θέση της χώρας μας υποχωρεί διεθνώς». Κατά την ίδια, «η στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρη και συγκεκριμένη, είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση: ενεργεί με άξονα το εθνικό συμφέρον και όχι το μικροπολιτικό. Όπως ακριβώς έκανε όταν εργάστηκε για την συμφωνία των Πρεσπών (την οποία τότε η ΝΔ λοιδορούσε με ακραίο λαϊκισμό), έτσι και τώρα,  θα συνεχίσει να ασκεί εποικοδομητική κριτική στην κυβέρνηση».

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ