«Άδειασμα» Τραμπ σε Μητσοτάκη: «Και αν χάσετε;» - «Δεν θα χάσουμε» - Kamarini.com

Breaking

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

«Άδειασμα» Τραμπ σε Μητσοτάκη: «Και αν χάσετε;» - «Δεν θα χάσουμε»

featured image

Έναν άγνωστο διάλογο μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, φέρνει στο φως η εφημερίδα «Εστία».

Ο διάλογος είναι από μόνος του – εφόσον έχει μεταφερθεί σωστά – απόδειξη του αδιεξόδου της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής απέναντι στις ΗΠΑ και την Τουρκία, και συνοψίζεται στην απόλυτη πρόσδεση στο άρμα των Αμερικανών, με την ελπίδα ότι θα μας υπερασπιστούν ή θα …μεσολαβήσουν (λέγε με Ίμια) όταν έρθει η ώρα.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος των ΗΠΑ που υποτίθεται ότι εγγυάται την ειρήνη στο Αιγαίο και τις καλές σχέσεις με την Τουρκία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, ρωτά τον ‘Έλληνα πρωθυπουργό τι θα γίνει αν η χώρα μας χάσει (!) ένα επεισόδιο με την Τουρκία.


Όπως αναφέρει η «Εστία», πίσω από τις κλειστές πόρτες ο Έλληνας πρωθυπουργός εξήγησε στον πρόεδρο των ΗΠΑ τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στη νοτιοανατολική Ευρώπη τυχόν προκλητική ενέργεια της Τουρκίας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκανε λόγο για «θερμό επεισόδιο» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ωστόσο, όπως αναφέρει η εφημερίδα, εξήγησε πως η χώρας μας θα αντιδράσει σε περίπτωση που αμφισβητηθούν τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

«Κι αν χάσετε;», ρώτησε χαρακτηριστικά σε εκείνο το σημείο τον Ελληνα πρωθυπουργό ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με την «Εστία».

«Δεν θα χάσουμε κ. Πρόεδρε», ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

Υπενθυμίζουμε ότι το «Ποντίκι» είχε αναφερθεί στην κατάρρευση της ελληνικής αυταπάτης που ήθελε, μεταξύ πολλών άλλων, τον Τραμπ να μεσολαβεί στον Ερντογάν για να περιοριστεί η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

[/expander_maker]

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ