Καθηγητής μικροβιολογίας για τη γρίπη: Περίπλοκη η κατάσταση, φέτος έχουμε και τους δύο τύπους - Kamarini.com

Breaking

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Καθηγητής μικροβιολογίας για τη γρίπη: Περίπλοκη η κατάσταση, φέτος έχουμε και τους δύο τύπους

featured image

«Η γρίπη κάνει την επέλασή της και φέτος. Το χαρακτηριστικό της είναι ότι ξεκίνησε με κάποια καθυστέρηση σε σχέση με πέρυσι και αυτό έχει να κάνει με τις κλιματολογικές συνθήκες που επικράτησαν, καθώς μέχρι και τα τέλη Δεκέμβρη οι θερμοκρασίες ήταν αρκετά υψηλές στη χώρα», τόνισε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής, σε δηλώσεις του στον ΘΕΜΑ 104,6.

«Τις τελευταίες εβδομάδες είναι ιδιαίτερα υψηλή η νοσηρότητα και συνεχίζει να είναι ανοδική η πορεία της γρίπης και περιμένουμε ακόμα μεγαλύτερη νοσηρότητα και κορύφωση τις επόμενες εβδομάδες», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο «φέτος έχουμε εξάπλωση και των δύο διαφορετικών τύπων γρίπης Α στη χώρα. Έτσι έχουμε εξάπλωση όχι μόνο του Η3Ν2 που φαίνεται να επικρατεί αλλά και του γνωστού Η1Ν1 που φαίνεται να κάνει πιο περίπλοκη την κατάσταση».


Παράλληλα τόνισε ότι «δεν είναι αργά για το εμβόλιο γιατί περιμένουμε και τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο ότι θα μας απασχολήσει (σ.σ. η γρίπη)».

Τα συμπτώματα

Στην ερώτηση για τα συμπτώματα που θα πρέπει να προκαλέσουν ανησυχία ο κ. Τσακρής απάντησε ότι «η γρίπη εκδηλώνεται με πολύ έντονα συμπτώματα, πολύ υψηλό πυρετό, έντονη καταρροή, βήχα» τονίζοντας ότι «έχει ιδιαίτερη σημασία η έγκαιρη λήψη θεραπείας ώστε να μειώσουμε τις πιθανότητες επιπλοκών».

Κάλεσε, επίσης, όλους όσοι έχουν συμπτώματα «τις ημέρες που συμβαίνει αυτό θα πρέπει να μένουμε σπίτι λαμβάνοντας αγωγή και διατροφή που πρέπει όχι μόνο για τη δική μας προστασίας αλλά για να μην εξαπλωθεί ο ιός» προσθέτοντας ότι θα πρέπει να αποφεύγεται αυτή την περίοδο η παρουσία σε κλειστούς χώρους με πολλά άτομα

Όπως εξήγησε, τέλος, ο κ. Τσακρής «η γρίπη μεταδίδεται αερογενώς σε απόσταση δύο μέτρων αλλά και από αντικείμενα. Να αποφεύγουμε την επαφή των χεριών με το πρόσωπο».

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ