Τι είναι τα «τηλεσκοπικά δάχτυλα» με τα οποία κατέληξε μια γυναίκα - Kamarini.com

Breaking

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Τι είναι τα «τηλεσκοπικά δάχτυλα» με τα οποία κατέληξε μια γυναίκα

featured image

Από μελέτη περίπτωσης που δημοσιεύτηκε σε ιατρική επιθεώρηση μαθαίνουμε τον όρο «τηλεσκοπικά δάχτυλα», μια σπάνια επίδραση που μπορεί να έχει η ρευματοειδής αρθρίτιδα στο ανθρώπινο σώμα.

Η 69χρονη πήγε σε μια κλινική για θεραπεία στις αρθρώσεις της, οι γιατροί διέγνωσαν όμως μια περίεργη κατάσταση.

«Η εξέταση των χεριών έδειξε επίσης κοντύτερα δάχτυλα με απώλεια της κάμψης των δαχτύλων και ανικανότητα να σχηματίσει γροθιά», γράφουν χαρακτηριστικά οι γιατροί στο άρθρο τους στο «New England Journal of Medicine».

Όταν το ιατρικό team έπιασε και τράβηξε τα δάχτυλά της, «εκείνα επέστρεψαν στην οργανική τους θέση» όταν τα απελευθέρωσαν.


Οι ακτινογραφίες αποκάλυψαν πως η γυναίκα είχε υποστεί οστεόλυση, μια μορφή παραμορφωτικής οστεΐτιδας. Μια κατάσταση που συμβαίνει όταν τα κόκαλα χάσουν το ασβέστιό τους.

Ταυτοχρόνως, η γυναίκα διαγνώστηκε και με ακρωτηριαστική αρθρίτιδα, η οποία εκδηλώνεται με οστεόλυση και εκτεταμένη καταστροφή του αρθρικού χόνδρου και των οστικών επιφανειών και σοβαρές αλλοιώσεις των μαλακών μορίων.

Η παραμορφωτική της δράση, όταν εντοπίζεται στα δάχτυλα των χεριών, είναι αυτή που αποδίδει την εικόνα του «τηλεσκοπίου».

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ