Χαρίτσης: Συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης σε βάρος της κοινωνίας η επιβράδυνση των δημοσίων επενδύσεων - Kamarini.com

Breaking

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Χαρίτσης: Συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης σε βάρος της κοινωνίας η επιβράδυνση των δημοσίων επενδύσεων

featured image

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, έκανε λόγο για «συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης σε βάρος της κοινωνίας η επιβράδυνση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων», εκτοξεύοντας τα βέλη του προς τη ΝΔ.

Συγκεκριμένα ο κ. Χαρίτσης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9, αναφέρθηκε επίσης και στο κοινωνικό μέρισμα, λέγοντας: «επιλογή της κυβέρνησης να μειώσει τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος τη φετινή χρονιά». «Η κυβέρνηση, αν και ομνύει στην ενίσχυση της μεσαίας τάξης, οδήγησε το λιανεμπόριο σε μαρασμό τις ημέρες των γιορτών», πρόσθεσε επίσης.

Ειδικότερα, σημείωσε ότι βάσει των επίσημων στοιχείων του ΥΠΟΙΚ «στο α΄ εξάμηνο του 2019, και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφηκε επιτάχυνση των δημόσιων επενδύσεων κατά 500 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2018», ωστόσο «το τελικό ετήσιο αποτέλεσμα δείχνει υποεκτέλεση που ξεπερνάει το 1 δισ. ευρώ χαμένων επενδύσεων».

«Πρόκειται για χαμηλό 20ετίας και γι» αυτό την ευθύνη φέρει ακέραια η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ και προσέθεσε: «Σταματάνε έργα σε όλη την Ελλάδα, τα οποία θα αναζωογονούσαν τις τοπικές κοινωνίες και την αγορά εργασίας. Ο Δεκέμβριος ήταν ο χειρότερος μήνας της 6ετίας σε απώλειες θέσεων εργασίας, με 3.700 χαμένες θέσεις, ενώ συνολικά το 2ο εξάμηνο του 2019 είχαμε απώλειες σχεδόν 174.000 θέσεων εργασίας. Κι αυτό γιατί η κυβέρνηση ακολουθεί μια πολιτική που απελευθερώνει τις απολύσεις και διαλύει το πλέγμα προστασίας της εργασίας».


Αναφερόμενος στην προστασία της πρώτης κατοικίας, ο Αλ. Χαρίτσης τόνισε πως «είναι εξωφρενικό ο αρμόδιος υπουργός να προκαταλαμβάνει τη μη συνέχισή της και να ομολογεί ότι δεν θα συνεχιστεί μετά την 30η Απριλίου». «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τη μάχη για τα πιο ευάλωτα στρώματα, και μάλιστα σε συνθήκες μνημονίου, ενώ η σημερινή κυβέρνηση, τώρα που η χώρα βγήκε από τα μνημόνια, δρομολογεί την άρση της προστασίας δεκάδων χιλιάδων νοικοκυριών», συμπλήρωσε.

Για το πρόγραμμα «Φιλόδημος», ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι «σκοντάφτει στην παλαιοκομματική λογική της κυβέρνησης, που επιχειρεί να το μετονομάσει και να το οικειοποιηθεί, οδηγώντας έτσι σε μεγάλες καθυστερήσεις την υλοποίηση εκατοντάδων έργων σε όλη την Ελλάδα». «Κατά γενική ομολογία και ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης κρίθηκε από τους αυτοδιοικητικούς ως ένα πρόγραμμα απολύτως επιτυχημένο», υπογράμμισε.

Τέλος, ο Αλ. Χαρίτσης επισήμανε ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αλλεργία στην απλή αναλογική όπως φάνηκε και από το νομοσχέδιο που κατέθεσε για τον εκλογικό νόμο». «Εμείς, όμως, θεωρούμε ότι είναι βασικό εχέγγυο για να εκφραστούν οι ζωντανές δυνάμεις στις τοπικές κοινωνίες», προσέθεσε, υπενθυμίζοντας την αλλαγή του νόμου για την εφαρμογή της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση «εν μέσω θέρους», είπε και κατέληξε: «Αλίμονο αν φοβόμαστε τη βούληση των πολιτών».

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ