ΕΦΚΑ: Ποιες ληξιπρόθεσμες οφειλές διαγράφονται - Kamarini.com

Breaking

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

ΕΦΚΑ: Ποιες ληξιπρόθεσμες οφειλές διαγράφονται

featured image

Στη δημοσιότητα δόθηκε το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας το οποίο αφορά μεταξύ άλλων και το επίδομα γέννησης (δείτε εδώ περισσότερα).

Στο σχέδιο νόμου μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται και τα όσα θα ισχύσουν για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον ΕΦΚΑ.

Δείτε ποιες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον ΕΦΚΑ διαγράφονται

Εξειδικεύονται οι όροι και οι προϋποθέσεις, υπό τους οποίους η Κεντρική Υπηρεσία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) προβαίνει σε διαγραφή ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) υπέρ νομικών ή φυσικών προσώπων έως την 31η Ιανουαρίου του επόμενου ημερολογιακού έτους.


Συγκεκριμένα, οι εν λόγω οφειλές διαγράφονται:

από την πάροδο 20 χρόνων από το έτος βεβαίωσης, εφόσον το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον ΕΦΚΑ δεν υπερβαίνει το ποσό των 200 ευρώ ανά οφειλέτη και δεν υφίστανται άλλες οφειλές του ίδιου προσώπου κατά το χρόνο της εν λόγω διαγραφής και ανεξαρτήτως του χρόνου δημιουργίας της οφειλής ή του χρόνου βεβαίωσής της στο ΚΕΑΟ, εφόσον, στο τέλος κάθε ημερολογιακού έτους, οι εν λόγω οφειλές δεν υπερβαίνουν το ποσό των 10 ευρώ συνολικά ανά οφειλέτη.

Δυνατότητα ηλεκτρονικών συναλλαγών με τον ΕΦΚΑ

Θεσπίζεται η δυνατότητα ανάπτυξης συναλλαγών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης επιπέδου 4 και παρέχεται η δυνατότητα στους ασφαλισμένους να συναλλάσσονται ηλεκτρονικά με τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ