Χαρίτσης για Διάσκεψη Βερολίνου: Η απουσία της Ελλάδας δεν προδικάζει ότι θα εξυπηρετηθούν τα συμφέροντά μας - Kamarini.com

Breaking

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Χαρίτσης για Διάσκεψη Βερολίνου: Η απουσία της Ελλάδας δεν προδικάζει ότι θα εξυπηρετηθούν τα συμφέροντά μας

featured image

Για την απουσία της Ελλάδας από τη Διάσκεψη του Βερολίνου μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, την Παρασκευή επισημαίνοντας πως «δεν προδικάζει ότι θα εξυπηρετηθούν τα εθνικά μας συμφέροντα».

Σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ την οποία μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Αλέξης Χαρίτσης ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επισημάνει εγκαίρως στην κυβέρνηση πως έπρεπε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η Ελλάδα να είναι παρούσα σε αυτήν τη Διάσκεψη, αφού αφορά ευθέως τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, «όπως ακριβώς κάναμε στο Παλέρμο το 2018, όπου είχαμε εκπροσωπηθεί στο ανώτερο δυνατό επίπεδο από τον τότε πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα».

«Παρακολουθούμε με ανησυχία την όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας», είπε και σημείωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να διασφαλίσει την υποστήριξη του διεθνούς παράγοντα». «Δυστυχώς, τους τελευταίους μήνες η διπλωματική θέση της χώρας έχει υποχωρήσει σε σχέση με αυτήν που είχαμε κατακτήσει» και «η κυβέρνηση πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι όλα επικοινωνία, ειδικά σε τόσο κρίσιμα ζητήματα», σχολίασε.

Σχετικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι «ο τρόπος που αντιμετώπισε ο κ. Μητσοτάκης το ζήτημα, με καλλιστεία προσώπων και ακατάσχετη ονοματολογία, δεν περιποιούν τιμή στον θεσμό και προσβάλλουν και τον νυν ΠτΔ». Καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι στο διάγγελμά του «δεν βρήκε να πει ούτε λέξη για τη θητεία του Πρ. Παυλόπουλου, ενός αντικειμενικά καλού Προέδρου», ότι «ήταν ο μόνος βουλευτής ο οποίος το 2015 δεν ψήφισε τον κ. Παυλόπουλο» και πως η ΝΔ είχε καταψηφίσει όταν ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε την κ. Σακελλαροπούλου για πρόεδρο του ΣτΕ.


«Η πρόεδρος του ΣτΕ είναι μία γυναίκα προοδευτική, η οποία κράτησε σθεναρή στάση σε πολύ σημαντικά ζητήματα όπως το περιβάλλον, το προσφυγικό, η ιθαγένεια, η ταυτότητα φύλου, τη θρησκευτική ουδετερότητα του Κράτους», επεσήμανε, για να σχολιάσει πως «στη διαδρομή της έχει σταθεί απέναντι σε ό,τι εκπροσωπεί ιδεολογικά η ΝΔ».

Αναφορικά με την «επανασύσταση» του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο κ. Χαρίτσης είπε ότι η κατάργησή του ήταν η πρώτη πράξη της κυβέρνησης και πως τότε ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προειδοποιήσει πόσο λανθασμένη ήταν. «Σε τόσο σύνθετα προβλήματα δεν χωρούν μαγικές λύσεις, και στον ΣΥΡΙΖΑ το επισημαίναμε εξαρχής. Απαιτείται σχέδιο, διαχειριστική επάρκεια και σεβασμός στο διεθνές δίκαιο», υπογράμμισε, προσθέτοντας: «Παρατηρούμε έναν τραγέλαφο που στοιχίζει στη χώρας μας και στις τοπικές κοινωνίες». «Δυστυχώς σήμερα η κυβέρνηση θερίζει το κλίμα μισαλλοδοξίας και ξενοφοβίας που καλλιέργησε», ανέφερε.

«Είναι σαφές ότι η Ευρώπη κάνει λιγότερα από όσα της αναλογούν», σημείωσε και συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε λάβει πρωτοβουλίες, όπως η κοινή δήλωση ΕΕΤουρκίας, «με αποτέλεσμα, σε πιο δύσκολες συνθήκες, να μειωθούν οι ροές». «Η Ελλάδα αυτήν τη στιγμή διαχειρίζεται ένα ευρωπαϊκό ζήτημα και η κυβέρνηση πρέπει να πιέσει την Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ