Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαριστεί τον Εμανουέλ Μακρόν με τέσσερις φωτογραφίες - Kamarini.com

Breaking

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαριστεί τον Εμανουέλ Μακρόν με τέσσερις φωτογραφίες

featured image

Με τέσσερις φωτογραφίες τις οποίες δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαριστεί τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν επειδή βρίσκεται στο πλευρό της χώρας μας.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Εμ. Μακρόν για τα καλά του λόγια, τη ζεστή φιλοξενία και τη στήριξη που παρέχει στην Ελλάδα. Η ατζέντα των συζητήσεών μας υπήρξε εξαιρετικά πλούσια. Διαμορφώνουμε έναν οδικό χάρτη για μία νέα στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας» γράφει στη λεζάντα των φωτογραφιών του ο πρωθυπουργός.

 

View this post on Instagram

 

Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο @emmanuelmacron για τα καλά του λόγια, τη ζεστή φιλοξενία και τη στήριξη που παρέχει στην Ελλάδα. Η ατζέντα των συζητήσεών μας υπήρξε εξαιρετικά πλούσια. Διαμορφώνουμε έναν οδικό χάρτη για μία νέα στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας. ???????? ????????

A post shared by Kyriakos Mitsotakis (@kyriakos_) on Jan 29, 2020 at 10:42pm PST

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν την Τετάρτη από κοινού οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν καταδίκασαν τις ενέργειες της Τουρκίας.


«Το μνημόνιο Τουρκίας -Λιβύης είναι άκυρο. Μόνος δρόμος για την επίλυση των διαφορών στη Μεσόγειο είναι το διεθνές δίκαιο», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα καλωσορίζει την παρουσία γαλλικών ναυτικών δυνάμεων στην ανατολική Μεσόγειο».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε λόγο για κοινή καταδίκη της παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας και σημείωσε πως «οποιαδήποτε πολιτική λύση στη Λιβύη έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση την ακύρωση του άκυρου μνημονίου μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας».

«Σήμερα μπορέσαμε να δούμε πού βρίσκονται οι διμερείς σχέσεις. Έχουμε ένα κοινό στρατηγικό όραμα για τη Μεσόγειο, που αποτελεί σταυροδρόμι πολιτιστικό που θα βοηθά στην ασφάλεια και την ευημερία» επεσήμανε από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος.

«Σήμερα μιλήσαμε για την ασφάλεια στη Μεσόγειο και την Εγγύς Ανατολή» είπε και εκφράζοντας τη στήριξή του στην Ελλάδα σημείωσε: «Η Γαλλία υποστηρίζει την Ελλάδα και την Κύπρο καταδικάζοντας τις προκλήσεις της Τουρκίας. Επαναλάβαμε την ανησυχία μας και συζητήσαμε τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης. Εκφράσαμε την ανησυχία για τις ενέργειες της Τουρκίας και την παραβίαση όσων συμφωνήθηκαν στο Βερολίνο».

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ