Χρηστίδης για ΣΥΡΙΖΑ: Σιωπά σε ζητήματα προστασίας του πολίτη - Kamarini.com

Breaking

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Χρηστίδης για ΣΥΡΙΖΑ: Σιωπά σε ζητήματα προστασίας του πολίτη

featured image

Ότι σιωπά σε ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία του πολίτη, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ο Παύλος Χρηστίδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς, συγκεκριμένα, για την επέμβαση της αστυνομίας στην κατάληψη στο Κουκάκι, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής είπε πως είναι μία εικόνα που πρέπει να αντιμετωπιστεί από την ελληνική δικαιοσύνη με τον κατάλληλο τρόπο. Και αυτό σημαίνει πως αν πρέπει να αλλάξει ο νόμος με αντιλήψεις, πράξεις και δράσεις πρέπει να αλλάξει. Είναι γνωστή η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από τα ζητήματα προστασίας του Πολίτη, υποστήριξε.

Για αυτό το τελευταίο ειδικότερα, ο Π. Χρηστίδης επικαλέστηκε την 4ετή κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ, τότε, δηλαδή που «καιγόμασταν κάθε Σαββατοκύριακο με μολότοφ και επιθέσεις. Και όταν εμείς το λέγαμε στα στελέχη και τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν, «φύγετε από τα Εξάρχεια». Είναι σα να έρθω εγώ και να πω στον κύριο Φλαμπουράρη, «αν δεν μπορείς να μείνεις εκεί, σήκω και φύγε από τα Εξάρχεια». Οι επιθέσεις στα Εξάρχεια συνεχίζονται, αυτό με τις μολότοφ που γινόταν, δεν γίνεται πια. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το μοναδικό κόμμα που ήταν στην κυβέρνηση και μας πήρε τη φρουρά έξω από τα γραφεία, με αποτέλεσμα ο Γιώργος Αρβανίτης, ο βουλευτής μας Θεσσαλονίκης να κοντέψει να πεθάνει, όταν έσκασε μολότοφ στην πλάτη του. Γίνεται ένα λάθος που πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να καταλάβει», ανέφερε επίσης για να συμπεράνει, «η προστασία του πολίτη, η ασφάλεια, για τη διακίνηση των ναρκωτικών, για τις κλοπές, για τις ληστείες είναι αυτονόητο πως βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής αστυνομίας και της ελληνικής δικαιοσύνης. Τι σημαίνει αυτό; Ούτε βία υπέρμετρη από την αστυνομία, ούτε προφανώς τα «μπάχαλα» να κάνουν ό,τι θέλουν και να σπάνε το κέντρο της Αθήνας».


Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισε «ενδιαφέρον», «να τσακώνονται ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία για τον κ. Παυλόπουλο και να υπερασπίζεται τον κ. Παυλόπουλο ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι κάτι που θα το συζητήσουμε μετά την Προεδρική εκλογή».

Κάνοντας μάλιστα λόγο για «πρόβλημα ταυτότητας» στην αξιωματική αντιπολίτευση, είπε πως «η ουσία του ζητήματος είναι ότι έχουμε μία ευκαιρία να δείξουμε πού πρέπει να πάει ο τόπος. Εάν πράγματι ο κ. Μητσοτάκης ενδιαφέρεται να υπάρξει συναίνεση και συνεννόηση στον τόπο γύρω από τα κρίσιμα ζητήματα, ξέρει ποιος είναι ο δρόμος και για την Προεδρία και για τον εκλογικό νόμο. Αυτό είναι κάτι που κρατάμε για το τι πρέπει να γίνει στη συνέχεια. Εμείς θέλουμε Πρόεδρο προερχόμενο από την προοδευτική παράταξη και να έχει συμβάλει στην έξοδο από την κρίση αποφασιστικά».

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ