Ο κοροναϊός «αρρώστησε» και το ευρώ - Kamarini.com

Breaking

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Ο κοροναϊός «αρρώστησε» και το ευρώ

featured image

Σε χαμηλό 33 μηνών υποχώρησε σήμερα (28/01) η ισοτιμία του ευρώ έναντι του ελβετικού φράγκου, καθώς οι ανησυχίες για τις οικονομικές επιπτώσεις από την έξαρση του κοροναϊού στην Κίνα ώθησε τους επενδυτές προς νομίσματα που θεωρούνται ασφαλή «καταφύγια».

Αν και οι παγκόσμιες αγορές σταθεροποιήθηκαν κάπως μετά τις χθεσινές μαζικές πωλήσεις, υπήρχε μία ισχυρή αίσθηση αποστροφής από τον κίνδυνο στις αγορές συναλλάγματος, με το αυστραλιανό δολάρια να σημειώνει τις μεγαλύτερες απώλειες και το αμερικανικό δολάριο να ενισχύεται σε υψηλό 8 εβδομάδων έναντι των άλλων βασικών νομισμάτων.


«Η αβεβαιότητα από το μέτωπο των ειδήσεων για τον ιό είναι ο βασικός παράγοντας στις αγορές και στις αγορές δεν αρέσει η αβεβαιότητα», δήλωσε αναλυτής της MUFG στο Λονδίνο, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η ισοτιμία ευρώ-ελβετικού φράγκου υποχώρησε 0,1% στα 1,0666 φράγκα ανά ευρώ, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2017. Έχει υποχωρήσει ήδη 1,6% στον Ιανουάριο και είναι σε τροχιά να καταγράψει τις μεγαλύτερες μηνιαίες απώλειες από τον Απρίλιο του 2019.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ