Κουμουτσάκος: Κανείς δεν περίμενε υπό τις παρούσες συνθήκες δήλωση Τραμπ κατά της Τουρκίας - Kamarini.com

Breaking

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Κουμουτσάκος: Κανείς δεν περίμενε υπό τις παρούσες συνθήκες δήλωση Τραμπ κατά της Τουρκίας

featured image

Η συνάντηση μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Ντόναλντ Τραμπ «διασφάλισε την έκφραση των ελληνικών θέσεων  για την Τουρκία, στο ανώτατο επίπεδο» υποστήριξε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη μεταναστευτική πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος, κληθείς να σχολιάσει τα όσα συνέβησαν χθες το βράδυ στον Λευκό Οίκο.

Όπως τόνισε μιλώντας στον ραδιοσταθμό Θέμα 104,6 ακούστηκε στο Οβάλ Γραφείο ότι «η Τουρκία, όσον αφορά τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, ακολουθεί πολιτική που δημιουργεί επιπλέον ένταση με την οποία δεν θα επιτρέψουμε να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά δικαιώματά μας».

Επεσήμανε δε πως κανείς δεν περίμενε, υπό τις παρούσες συνθήκες να υπάρξει δημόσια δήλωση από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ κατά της Τουρκίας.


«Μετά την υπερθέρμανση στης Μέση Ανατολή και με δεδομένο ότι η Τουρκία συνομιλεί με το Ιράν υπήρχε κανείς που περίμενε ρεαλιστικά δημόσια δήλωση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ κατά της Τουρκίας; Όποιος το περίμενε αυτό έσφαλε», όπως είπε.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει ούτε τώρα ούτε πριν δημόσια δέσμευση των ΗΠΑ ότι θα παρέμβουν σε κρίση στην νοτιοανατολική Μεσόγειο. Εφόσον ξεκινήσει μια κρίση που φαίνεται ότι ξεκινάει σοβαρή ένταση μετά και την επίθεση με πυραύλους σε αμερικανική βάση στο Ιράκ είναι βέβαιο ότι οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν δεύτερη παράλληλη κρίση που να εμπλέκει δύο σύμμαχες χώρες στο ΝΑΤΟ. Η γεωστρατηγική λογική λέει ότι η παρέμβαση δεν ανακοινώνεται αλλά γίνεται εν τοις πράγμασι»

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ