Γεροβασίλη για συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ: Μία εικόνα χίλιες λέξεις - Kamarini.com

Breaking

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

Γεροβασίλη για συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ: Μία εικόνα χίλιες λέξεις

featured image

Αρνητικά σχολίασε η Όλγα Γεροβασιλή το γεγονός ότι μετά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο δεν δόθηκε κοινή συνέντευξη Τύπου, σημειώνοντας ότι «μία εικόνα χίλιες λέξεις στην προκείμενη περίπτωση».

«Αυτά συμφωνούνται και καθορίζονται με διάφορες διπλωματικές διαδικασίες εκ των προτέρων. Και όταν ο Έλληνας Πρωθυπουργός πάει εκεί ξέρει εκ των προτέρων τι θα συμβεί. Στη προκειμένη περίπτωση είχε δεχθεί ο Πρωθυπουργός να μη γίνει η συνέντευξη Τύπου», ανέφερε στον ΑΝΤ1 η κ. Γεροβασίλη, ενώ για το περιεχόμενο της συνάντησης πρόσθεσε:

«Η χώρα έδωσε όσα ζήτησε ο Πρόεδρος Τραμπ και δεν πήρε τίποτα πάρα μόνο δηλώσεις φιλίας και «αγάπης», ωστόσο αποτυπώθηκε και η φιλία, πόσο φίλος είναι ο κ. Τραμπ με τον κ. Ερντογάν».

Αναφορικά με την πρόσφατη κατάθεση σε δημόσια διαβούλευση του εκλογικού νόμου από την κυβέρνηση η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ότι η δημόσια διαβούλευση περιορίζεται σε δύο μόλις ημέρες, επιχειρηματολόγησε υπέρ της απλής αναλογικής και άσκησε κριτική στη Νέα Δημοκρατία ως προς την παλαιότητα της αντίληψής της περί ισχυρής κυβέρνησης ως συνώνυμου της μονοκομματικής κυβέρνησης ενώ η σύγχρονη ανάγκη για το πολιτικό σύστημα και για τους πολίτες είναι εκείνη της αναζήτησης συναινέσεων:


«Η απλή αναλογική είναι η πλήρης αντιστοίχιση της ψήφου με το αποτέλεσμα. Ωστόσο είναι και κάτι σημαντικότερο. Είναι το μόνο σύστημα που βάζει στην ευθύνη όλων την συναίνεση και δεν φτιάχνει μονοκομματικές κυβερνήσεις. Η χώρα μέσα σε ένα σύγχρονο περιβάλλον και με όλες αυτές τις προκλήσεις που ερχόμαστε να αντιμετωπίσουμε, όπως πολύ συχνά λέγεται, και από την πλευρά της ΝΔ, έχει ανάγκη συναινέσεων. Εμείς αυτό το εννοούμε και το αποδείξαμε» και συμπλήρωσε «Η χώρα και οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν ανάγκη, δε θα περιμένουν πότε θα ωριμάσει το πολιτικό της σύστημα. Κάνεις βήματα για να ωριμάσεις το πολιτικό σύστημα και η απλή αναλογική έχει αυτή τη βάση».

Στην παρέμβαση του κ. Γεωργιάδη ότι «αν δεν επιτευχθούν 200 έδρες θα πάμε σε διπλές εκλογές, γιατί η ΝΔ δε θα επιτρέψει να γίνει κυβέρνηση με απλή αναλογική στην Ελλάδα, τη θεωρούμε καταστροφική» η κ. Γεροβασίλη έσπευσε να τον επαναφέρει στην πραγματικότητα ως προς το ποιος αποφασίζει στην δημοκρατία: «Ο κ. Γεωργιάδης μόλις είπε ότι η ΝΔ δε θα επιτρέψει να μην υπάρξει ισχυρή κυβέρνηση. Είναι λάθος αυτή η διατύπωση, διότι ο ελληνικός λαός αποφασίζει και όχι η ΝΔ».

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ