Ο στρατός της Λιβύης ευχαριστεί την Ελλάδα που κρατά τον Χαφτάρ ασφαλή - Kamarini.com

Breaking

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Ο στρατός της Λιβύης ευχαριστεί την Ελλάδα που κρατά τον Χαφτάρ ασφαλή

featured image

Ο λίβυος Χαλίφα Χαφτάρ βρίσκεται από χθες στη χώρα μας και ο LNA (Λιβυκός Εθνικός Στρατός) ανέβασε μια σειρά από tweets για να ευχαριστήσει την Ελλάδα που κρατά ασφαλή τον στρατάρχη.

Ο Χαφτάρ θα συναντηθεί στις 10:30 με τον Νίκο Δένδια και στις 13:00 με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Thank you #Greece for keeping him safe. pic.twitter.com/RK6owMXmZL

— M.LNA (@LNA2019M) 16 Ιανουαρίου 2020

Σε ένα tweet, μάλιστα, η φωτογραφία του στρατάρχη έχει μπει μπροστά από την ελληνική σημαία.

#Greece #Libya #LNA #Egypt #HoR pic.twitter.com/YTIB8St0EG

— M.LNA (@LNA2019M) 16 Ιανουαρίου 2020

Ο εθνικός στρατός της Λιβύης έχει αναρτήσει και φωτογραφίες  από την άτυπη χθεσινή πρώτη συνάντηση του Χαλίφα Χαφτάρ με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

#Hafter #Libya #LNA #Greece ❤️ pic.twitter.com/0nXoZ0x2BC

— M.LNA (@LNA2019M) 16 Ιανουαρίου 2020

Σε ένα από τα tweets o LNA γράφει: «Στάσου δίπλα μου σήμερα, την ώρα της ανάγκης μου και θα σταθώ δίπλα σου για πάντα».

Stand by me today in my hour of need , and I will stand by you forever.#LNA #Libya #HoR #Egypt #Greece pic.twitter.com/EWRpWD0ufo

— M.LNA (@LNA2019M) 16 Ιανουαρίου 2020


Μητσοτάκης για συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης: Θα ασκήσουμε βέτο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη που έδωσε χθες στον Αντώνη Σρόιτερ, αναφέρθηκε στη διάσκεψη στο Βερολίνο για την Λιβύη, στην οποία δεν είναι καλεσμένη η Ελλάδα.

«Κακώς δεν προσκληθήκαμε στο Βερολίνο. Βεβαίως η Ελλάδα ποτέ δεν συμμετείχε στη διαδικασία του Βερολίνου. Από το 2015 δεν μας προσκαλούν στη διάσκεψη στο Βερολίνο. Η κυβέρνηση τότε είχε αδιαφορήσει και αυτή την κατάσταση κληρονομήσαμε εμείς» είπε.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμιά περίπτωση η Ελλάδα να αποδεχτεί λύση με μνημόνιο Λιβύης – Τουρκίας. «Θα ασκήσουμε βέτο πριν καν φτάσει στο Συμβούλιο Κορυφής η συμφωνία για τη Λιβύη» τόνισε.

Επιπλέον, είπε πως έχει αποστείλει επιστολές στην ΕΕ, έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την κ. Μέρκελ και θα μιλήσει και (σήμερα) με την Γερμανίδα καγκελάριο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «η Τουρκία προκαλεί, επειδή απομονώνεται» και υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα έχει ισχυρούς συμμάχους». Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «παρά την όξυνση τα κανάλια επικοινωνίας με την Τουρκία εξακολουθούν να είναι ανοιχτά. Στην Χάγη θα πάμε μόνο για υφαλοκρηπίδα.  Δεν συζητάμε με τους Τούρκους ανύπαρκτα ζητήματα».

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ