Φώφη Γεννηματά: Δεν θα αποφασίσει μόνη της για τη στάση του ΚΙΝ.ΑΛ. στον νέο εκλογικό νόμο - Kamarini.com

Breaking

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Φώφη Γεννηματά: Δεν θα αποφασίσει μόνη της για τη στάση του ΚΙΝ.ΑΛ. στον νέο εκλογικό νόμο

featured image

Δεν θα λάβει μόνη της η κ. Φώφη Γεννηματά την απόφαση για τη στάση που θα κρατήσει το Κίνημα Αλλαγής έναντι του νέου εκλογικού νόμου που θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή το Υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Χαριλάου Τρικούπη, όταν οριστικοποιηθούν οι διατάξεις και λάβουν στα χέρια τους τα κόμματα το τελικό κείμενο που θα κατατεθεί στην Ολομέλεια τότε θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝ.ΑΛ. και του Πολιτικού Γραφείου προκειμένου εκεί να καταλήξουν στη θέση που θα κρατηθεί κατά τη διάρκεια της συζήτησης που θα ακολουθήσει στη Βουλή.

Το ζήτημα του εκλογικού νόμου κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό για το ΚΙΝ.ΑΛ. καθώς ενδεχομένως να του επιτρέψει στις επόμενες εκλογές θα αυξήσει τον αριθμό των εδρών ή όχι. Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση προωθεί έναν εκλογικό νόμο που κλιμακωτή πριμοδότηση εδρών για το πρώτο κόμμα.


Βάσει του σχεδίου που έχει εκπονήσει ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος με την ομάδα του, σε περίπτωση που το πρώτο κόμμα στις εκλογές λάβει ποσοστό της τάξης του 25% τότε θα έχει ως μπόνους 20 έδρες σε σχέση με αυτές που θα έπαιρνε με την απλή αναλογική. Εάν λάβει όμως π.χ. το πρώτο κόμμα 40% τότε θα έχει ένα μπόνους της τάξης των 50 εδρών.

Συν τοις άλλοις, εάν ο εκλογικός νόμος περάσει με 200 ψήφους θα ισχύει από τις επόμενες εκλογές, ενώ εάν επιψηφιστεί από λιγότερους βουλευτές τότε θα ισχύσει από τις μεθεπόμενες και οι επόμενες θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής. Αν μη τι άλλο οι επιλογές που θα κάνει το ΚΙΝΑΛ ως προς την οριστική θέση που θα κρατήσει μπορεί να κρίνουν και το μέλλον του.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ