Την κατάργηση των ενδιαμέσων εκπτώσεων ζητούν οι έμποροι της Αθήνας - Kamarini.com

Breaking

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Την κατάργηση των ενδιαμέσων εκπτώσεων ζητούν οι έμποροι της Αθήνας

featured image

Υπέρ της κατάργησης των ενδιαμέσων εκπτώσεων τις οποίες χαρακτηρίζουν «παρωχημένο θεσμό» τάσσονται οι έμποροι της Αθήνας.

Όπως αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών σε ανακοίνωσή του την οποία μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων «η κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων αποτελεί απαίτηση όλων των συντελεστών της αγοράς και είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας ώστε να λειτουργήσει η αγορά προς όφελος των επιχειρήσεων και των καταναλωτών».

Στη σχετική ανακοίνωση επίσης υπογραμμίζεται ότι πάγια θέση του ΕΣΑ είναι «μία χαμηλή τιμή όλο τον χρόνο» και μεγάλες εκπτώσεις για ρευστοποίηση στο τέλος των περιόδων.


Στο πλαίσιο, λοιπόν, της ενίσχυσης του υγιούς ανταγωνισμού και της επαναφοράς της αίγλης των εκπτωτικών περιόδων, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών επισημαίνει πως βρίσκεται σε «ανοικτή γραμμή» επικοινωνίας με τους αρμόδιους φορείς της κυβέρνησης έχοντας θέσει το συγκεκριμένο ζήτημα, απαιτώντας την άμεση παρέμβαση τους.

Αντιθέτως, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του συλλόγου, «οι συνεχείς περίοδοι εκπτώσεων επιβάλλουν στις επιχειρήσεις να λειτουργήσουν υπό το καθεστώς ειδικής τιμολογιακής πολιτικής, με ότι αυτό συνεπάγεται για την αγορά και τους καταναλωτές».

Παράλληλα, αποδεικνύοντας τη συμπόρευση επιχειρήσεων και καταναλωτών στο συγκεκριμένο θέμα, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, έχει λάβει και την σύμφωνη γνώμη του ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος για το συγκεκριμένο θέμα και έχει προγραμματιστεί συνάντηση το προσεχές διάστημα, για να αποφασιστούν οι απαραίτητες κοινές δράσεις εμπόρων και καταναλωτών.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ