Θεοδωρικάκος: Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο για πρόωρες εκλογές - Kamarini.com

Breaking

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Θεοδωρικάκος: Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο για πρόωρες εκλογές

featured image

Το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών απέκλεισε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, σημειώνοντας ότι θα γίνουν κανονικά στο τέλος της τετραετίας.

«Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο για πρόωρες εκλογές, οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας έχουμε έργο μπροστά μας» ξεκαθάρισε ο υπουργός στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι «ο εκλογικός νόμος θα ψηφιστεί την Πέμπτη ή Παρασκευή στη Βουλή είναι αναλογικότερος, δίνει κλιμακωτό μπόνους 20 έως 50 έδρες ανάλογα με το ποσοστό που θα πάρει το 1ο κόμμα και διευκολύνει και την κυβερνησιμότητα».


Επιπλέον, ο υπουργός δήλωσε ότι έγινε κατορθωτή η συναίνεση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, κάτι ανάλογο έγινε και με την εκλογή του κ. Τασούλα στην προεδρία της Βουλής, αλλά και με την υπερκομματική πρόταση για την κ. Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία σχολίασε ότι «μέλημα της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει με όλες τις δυνάμεις τη μεσαία τάξη, να την απαλλάξει από τα βάρη που σήκωσε τα προηγούμενα χρόνια που σε μεγάλο βαθμό τη διέλυσαν». Στο πλαίσιο αυτό, εντός του έτους μειώνεται κατά 8% περαιτέρω ο ΕΝΦΙΑ, ενώ φέτος ο κ. Σταϊκούρας θα δει σε ποιο βαθμό θα μειωθεί η εισφορά αλληλεγγύης με στόχο την κατάργηση της το 2021.

Για τη Λιβύη ο υπουργός σημείωσε ότι η επίσκεψη του Χαλίφα Χαφτάρ στη χώρα μας ανέδειξε την ακυρότητα του παράνομου μνημονίου και έθεσε τους πάντες στην Ευρώπη προ των ευθυνών τους.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ