Μπακογιάννη: Η προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων είναι δικό μας θέμα - Kamarini.com

Breaking

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Μπακογιάννη: Η προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων είναι δικό μας θέμα

featured image

«Η προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων είναι δικό μας θέμα», τόνισε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Real News της Κυριακής η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία συμπλήρωσε πως «η λογική ότι κάποιος άλλος θα έρθει και θα πολεμήσει για εμάς δεν υπήρξε ποτέ, τουλάχιστον δική μου λογική, και είναι κάτι το οποίο κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν πρέπει να περιμένει».

Ταυτόχρονα, όμως, επισήμανε ότι «το ενδεχόμενο κρίσης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, αυτή την στιγμή, αγγίζει τα συμφέροντα πολλών χωρών, οι οποίες θα επιθυμούσαν και θα επιδιώξουν την αποκλιμάκωση».

Για τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τραμπ, σημείωσε ότι οι δηλώσεις των Αμερικανών για το ζήτημα της συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης είναι ξεκάθαρες και στάθηκε στο γεγονός ότι παρά το ότι η επίσκεψη συνέπεσε με την κρίση στις ιρανοαμερικανικές σχέσεις, η πλευρά των ΗΠΑ -σε όλα τα επίπεδα- τόνισε τη σημασία την οποία έχει η Ελλάδα, ως πόλος σταθερότητας και στρατηγικός εταίρος.


Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη, η κ. Μπακογιάννη ξεκαθάρισε ότι «για να προσφύγουμε στην Χάγη, θα πρέπει να προηγηθούν συζητήσεις με την Τουρκία ώστε να υπάρξει συνυποσχετικό που θα καθορίζει συγκεκριμένα τα ζητήματα που θέτουμε προς επίλυση».

«Η προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης είναι πάγια θέση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής», πρόσθεσε η βουλευτής της ΝΔ.

Τέλος, σε ερώτηση για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, σχολίασε ότι χρειαζόμαστε έναν άνθρωπο «που να μπορεί να εκλεγεί με τη μεγαλύτερη δυνατή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, για να συμβολίσει στην πράξη την ενότητα του έθνους».

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ