Τα παραισθησιογόνα μανιτάρια και ο ρόλος τους στην ψυχική υγεία - Kamarini.com

Breaking

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Τα παραισθησιογόνα μανιτάρια και ο ρόλος τους στην ψυχική υγεία

featured image

Η διάγνωση του καρκίνου επιφέρει συχνά σοβαρές ψυχολογικές διαταραχές και μια νέα μελέτη μάς λέει τώρα πως η ψιλοκυβίνη, το δραστικό συστατικό των παραισθησιογόνων μανιταριών, μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς να νικήσουν τον φόβο του θανάτου που συνοδεύει τον καρκίνο.

Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Journal of Psychopharmacology», μία και μόνο μία θεραπεία με παραισθησιογόνα μανιτάρια μπορεί να βελτιώσει αισθητά την ποιότητα της ψυχικής ζωής των καρκινοπαθών ακόμα και για 4,5 χρόνια.

Η μελέτη επιβεβαιώνει τα ευρήματα αντίστοιχης έρευνας του 2016, στην οποία είχε χορηγηθεί ψιλοκυβίνη σε 29 ασθενείς με απειλητικούς για τη ζωή καρκίνους. Όλοι τους εμφάνιζαν βαριά συμπτώματα κατάθλιψης και άγχους και έξι μήνες μετά, το 60-80% των καρκινοπαθών παρουσίαζαν σημαντική μείωση των συμπτωμάτων.


Από τους 16 αυτούς καρκινοπαθείς που είναι ακόμα εν ζωή, οι 15 συμφώνησαν να πάρουν μέρος στη νέα μελέτη, η οποία βρήκε πως τα αρνητικά ψυχολογικά συμπτώματα είχαν ανασταλεί ακόμα και για 4,5 χρόνια από την αρχική θεραπεία με ψιλοκυβίνη.

Ψιλοκυβίνη και ψυχοθεραπεία βελτίωσαν τη ζωή των ασθενών, μας λέει πάντα η μελέτη, επιτρέποντάς τους να δουν τη ζωή κάπως διαφορετικά…

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ