Αχτσιόγλου: Η πολιτική της ΝΔ έχει δώσει ένα γενικευμένο σήμα αυθαιρεσίας στην αγορά - Kamarini.com

Breaking

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Αχτσιόγλου: Η πολιτική της ΝΔ έχει δώσει ένα γενικευμένο σήμα αυθαιρεσίας στην αγορά

featured image

«Η λογική της κυβέρνησης είναι ότι μονά-ζυγά η εργασία θα χάνει, εντός κρίσης, εκτός κρίσης, σε κερδοφόρες επιχειρήσεις. Η εργασία πρέπει να είναι χαμένη ώστε το μερίδιο του πλούτου να αυξάνεται για πολύ συγκεκριμένους», δήλωσε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5», όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αναφερόμενη στις εξελίξεις στην Τράπεζα Πειραιώς, τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ, τα Λιπάσματα Καβάλας, σημείωσε ότι «το χρονικό διάστημα διακυβέρνησης της ΝΔ βλέπουμε κορυφαία παραδείγματα πολύ μεγάλων επιχειρήσεων στη χώρα που προχωρούν σε απολύσεις, σε μειώσεις μισθών, σε ελαστικοποίηση της εργασίας και εργολαβοποίηση». «Η κυβέρνηση», τόνισε, «με την πολιτική που ασκεί έχει δώσει ένα γενικευμένο σήμα αυθαιρεσίας στην αγορά». Στον αντίποδα σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε θεσπίσει νόμους «για να προστατεύσει τους εργαζόμενους και να βάλει κάποιους κανόνες και πάλι στην αγορά εργασίας», τους οποίους, όπως πρόσθεσε, η ΝΔ ξήλωσε και από τις πρώτες ενέργειές της ήταν να καταργήσει το αιτιολογημένο των απολύσεων.


Σχολιάζοντας τα στοιχεία της «ΕΡΓΑΝΗ» είπε ότι «από την εκλογή της ΝΔ έχουμε διαδοχικά αρνητικά ρεκόρ στην εργασία. Ο Δεκέμβριος ήταν ο χειρότερος της τελευταίας εξαετίας, είχαμε μία έκρηξη στις απολύσεις αλλά και συνολικά μεγάλη μείωση στη δημιουργία θέσεων εργασίας». Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ασκεί «μία συνολική πολιτική επιβάρυνσης των πολιτών και ζημίας του δημοσίου συμφέροντος για την ωφέλεια των λίγων».

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ