Νέα έκτακτη συνεδρίαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον κοροναϊό - Kamarini.com

Breaking

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Νέα έκτακτη συνεδρίαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον κοροναϊό

featured image

Το πρώτο κρούσμα του νέου κοροναϊού στο έδαφός της επιβεβαίωσε σήμερα (29/01) η Φινλανδία. Αφορά έναν Κινέζο ταξιδιώτη από την Ουχάν, όπως έγινε γνωστό από το Ινστιτούτο Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της σκανδιναβικής χώρας.

Ο ασθενής παραμένει σε απομόνωση στο κεντρικό νοσοκομείο της Λαπωνίας, στη βόρεια Φινλανδία, αναφέρεται στην ανακοίνωση την οποία μεταφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, όπου προστίθεται πως 15 ακόμη άνθρωποι ενδέχεται να έχουν εκτεθεί στον ιό.


Την ίδια ώρα, ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συγκαλέσει εκ νέου αύριο Πέμπτη (30/01), και για τρίτη φορά σε μία εβδομάδα, την Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης για τον νέο κοροναϊό που εμφανίστηκε στην Κίνα, προκειμένου να αποφανθεί εάν η επιδημία αποτελεί ή όχι απειλή διεθνούς ανησυχίας.

«Αποφάσισα να συγκαλέσω εκ νέου αύριο την Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού για τον νέο κοροναϊό (2019-nCoV), προκειμένου να με ενημερώσει εάν η υφιστάμενη επιδημία συνιστά μια έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας διεθνούς ανησυχίας», έγραψε ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους σε σχετικό tweet.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ