Πιο γρήγορες οι διαδικασίες για τις υιοθεσίες: Μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα έχουν καταχωρηθεί ηλεκτρονικά όλα τα παιδιά - Kamarini.com

Breaking

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Πιο γρήγορες οι διαδικασίες για τις υιοθεσίες: Μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα έχουν καταχωρηθεί ηλεκτρονικά όλα τα παιδιά

featured image

Σε δεσμεύσεις σχετικά με την επιτάχυνση των διαδικασιών για την υιοθεσία παιδιών προέβη η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε πως μέχρι τέλη Ιανουαρίου θα έχουν καταχωρηθεί σε ηλεκτρονικό μητρώο και τα τελευταία παιδιά που υπάρχουν στα κέντρα κοινωνικής προστασίας.

«Η παιδική προστασία και ειδικότερα η υπόθεση της αναδοχής και της υιοθεσίας είναι για την κυβέρνηση μεγάλη προτεραιότητα. Πολιτική μας είναι η αποϊδρυματοποίηση των παιδιών, και κλειδί για γρήγορη λύση του προβλήματος είναι το ηλεκτρονικό μητρώο που έχουμε δημιουργήσει και λειτουργεί, το οποίο θα κάνει τη σύζευξη υποψηφίων θετών ή ανάδοχων γονέων και παιδιών», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Μιχαηλίδου από το βήμα της Βουλής απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννη Μπαλάφα που τόνισε την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών αναθεσίας και υιοθεσίας παιδιών.


Όπως είπε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας και μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων έχουν ήδη καταχωρηθεί στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, όλες οι αιτήσεις υποψηφίων για υιοθεσία και αναδοχή και όλοι οι φορείς παιδικής προστασίας – που ξεπερνούν σε ό,τι αφορά το δημόσιο τους 10 και τους 47 οι οποίοι είναι νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου – και διαβεβαίωσε ότι μέχρι τέλη Ιανουαρίου θα έχουν καταχωρηθεί και όλα τα παιδιά με δικούς τους φακέλους μέσα στο ηλεκτρονικό μητρώο.

Ακόμα, η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε ότι το υπουργείο Εργασίας έχει τρέξει γρήγορα τον διαγωνισμό που είχε προκηρυχθεί από το 2018 για την πρόσληψη 317 ατόμων, τα οποία θα καλύψουν κενές θέσεις στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας που υπάρχουν.

Όπως είπε, 74 από αυτά θα πάνε στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής και 8 στο Κέντρο Πρόνοιας Άγιος Ανδρέας.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ