ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει το μεταναστευτικό πρόβλημα - Kamarini.com

Breaking

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει το μεταναστευτικό πρόβλημα

featured image

Κατά της κυβέρνησης με αφορμή το μεταναστευτικό πρόβλημα και «τον εγκλωβισμό πάνω από 40.000 μεταναστών και προσφύγων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου», στρέφεται με ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο τη σχετική ανακοίνωση «το Κίνημα Αλλαγής, έγκαιρα, είχε προειδοποιήσει για τα αδιέξοδα που δημιουργεί η εφαρμοζόμενη πολιτική στο προσφυγικό – μεταναστευτικό. Έκανε προτάσεις οι οποίες δεν εισακούστηκαν. Πλέον, με πάνω από 40.000 ανθρώπους να διαμένουν σε άθλιες συνθήκες στις ″Μόριες″ του Ανατολικού Αιγαίου δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουν αυτό που συμβαίνει. Το σύστημα υποδοχής έχει καταρρεύσει, οι τοπικές κοινωνίες είναι σε απόγνωση, ανθρώπινες ζωές βρίσκονται σε κίνδυνο».


Επίσης, επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση δεν κατάφερε να δώσει λύσεις. Τα προβλήματα διογκώθηκαν. Τώρα απλώς προσπαθεί να κρύψει το πρόβλημα και να αποφύγει το πολιτικό κόστος», ενώ διερωτάται «πως να κρύψεις όμως χιλιάδες παιδιά που κοιμούνται στις λάσπες μέσα στο κρύο; Πως να κρυφτείς από τους κατοίκους των νησιών που εξαπάτησες;».

Τέλος, το Κίνημα Αλλαγής, τονίζει ότι «διαχειρίστηκαν το προσφυγικό ως αποκλειστικά ελληνικό ζήτημα με κίνδυνο να το καταστήσουν εθνικό πρόβλημα. Δεν απαίτησαν την αλληλεγγύη της ΕΕ. Δεν κατάφεραν να πείσουν για την ανάγκη μετεγκατάστασης ούτε ενός πρόσφυγα. Δεν έλαβαν (άραγε ζήτησαν;), μέχρι σήμερα, ούτε ένα ευρώ ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για τις ανάγκες που προέκυψαν» και καταλήγει σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει άλλος χρόνος για επικοινωνιακά παιχνίδια. Σήμερα κιόλας ο πρωθυπουργός πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες. Το προσφυγικό πρέπει να ξαναγίνει ευρωπαϊκό ζήτημα. Και σε επίπεδο διαχείρισης και, πρωτίστως, σε επίπεδο αρχών και αξιών. Πριν να είναι αργά».

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ