Χαρίτσης για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας: Δεν θα ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Μητσοτάκη - Kamarini.com

Breaking

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Χαρίτσης για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας: Δεν θα ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Μητσοτάκη

featured image

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε εξαρχής το ζήτημα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας με τη δέουσα πολιτική σοβαρότητα και θεσμική υπευθυνότητα» ανέφερε σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης και πρόσθεσε ότι «δεν θα ακολουθήσουμε το παράδειγμα του κ. Μητσοτάκη, που το 2015 καταψήφισε την υποψηφιότητα του κ. Παυλόπουλου, ο οποίος προερχόταν από την παράταξή του».

Υποστήριξε δε, ότι «προκαλεί αλγεινή εντύπωση ότι ο πρωθυπουργός δεν είπε ούτε λέξη στο διάγγελμά του για τη θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου».


Για την υποψηφιότητα της κας Σακελαροπούλου, που όπως ανέφερε, ο ΣΥΡΙΖΑ την ανέδειξε το 2018 στη θέση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, και την καταψήφισε τότε η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, είπε πως είναι «μία προοδευτική επιλογή».

Ο Αλέξης Χαρίτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ πως «ανακοίνωσε την υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ώστε να αλλάξει ατζέντα ύστερα από το φιάσκο με την επανασύσταση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής». «Αν τα πράγματα στο προσφυγικό δεν ήταν τόσο σοβαρά, θα επρόκειτο για μια τραγελαφική εξέλιξη», τόνισε.

Τέλος, σχετικά με την απουσία της Ελλάδα στη Διάσκεψη για το Λιβυκό, σημείωσε πως «η χώρα μας δεν προσκλήθηκε με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη» και πρόσθεσε ότι «δυστυχώς στο διπλωματικό επίπεδο έχουμε κάνει βήματα πίσω».

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ