Άλκηστις Πρωτοψάλτη: Η ιστορία πίσω από το όνομά της - Kamarini.com

Breaking

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

Άλκηστις Πρωτοψάλτη: Η ιστορία πίσω από το όνομά της

featured image

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη μία από τις κορυφαίες Ελληνίδες τραγουδίστριες, γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου από Έλληνες ομογενείς. Ο πατέρας της ήταν χειρουργός οδοντίατρος και η μητέρα της δασκάλα.

Η σπουδαία τραγουδίστρια, πριν την κερδίσει οριστικά το τραγούδι, ασχολούταν με τον αθλητισμό. Όμως, ένας φίλος της την παρότρυνε να τραγουδήσει και από εκείνη στιγμή όλα άλλαξαν για το νεαρό κορίτσι από την Αλεξάνδρεια που είχε έρθει στην Ελλάδα με την οικογένειά της μετά τις πολιτικές ταραχές στην Αίγυπτο.

Μέσα στις μεγάλες αλλαγές της ζωής της, ήταν και η αλλαγή του ονόματός της. Η Άλκηστις Σεβαστή Αττικιουζέλ έγινε η… Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Καλλιτεχνικός της νονός ήταν ο Δήμος Μούτσης. Άλλωστε, η πρώτη της ακρόαση ήταν στον σπουδαίο συνθέτη, ο οποίος από την αρχή πίστεψε στο ταλέντο της νεαρής κοπέλας. Το «Πρωτοψάλτη» της άρεσε ως επίθετο, αφού όπως φέρεται να έχει πει: περιέχει μέσα το «πρώτο».


Ωστόσο, υπάρχει και μία ιστορία – που δεν είναι και τόσο γνωστή – πίσω από το μικρό της όνομα. Όπως αναφέρει η ίδια, το «Άλκηστις» ήταν καθαρά επιλογή της δασκάλας μητέρας της, που λάτρευε την ελληνική μυθολογία. Μάλιστα, όπως λέει η τραγουδίστρια, η επιλογή του ονόματος ήταν μία «ριζοσπαστική απόφαση» της μητέρας της, αφού δεν ακολουθούσε την οικογενειακή κληρονομιά.

Και αν η οικογένεια δεν έφερε αντίρρηση στο όνομα, δε συνέβη το ίδιο με τον παπά. Δεν δεχόταν το παιδί να βαφτιστεί μόνο με το αρχαιοελληνικό όνομα, γι’ αυτό κι απαίτησε να της δώσουν και το Σεβαστή.

Έτσι, το πραγματικό όνομα της τραγουδίστριας είναι το  Άλκηστης Σεβαστή Αττικιουζέλ.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ