«Σκοτωμός» Βορίδη - ΣΥΡΙΖΑ: «Κάνετε μια Ελλάδα τζογαδόρων» - Kamarini.com

Breaking

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

«Σκοτωμός» Βορίδη - ΣΥΡΙΖΑ: «Κάνετε μια Ελλάδα τζογαδόρων»

featured image

Τα αγροτικά ζητήματα βρέθηκαν στο επίκεντρο αντιπαράθεσης ανάμεσα στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη και τον ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια συζήτηση επίκαιρης επερώτησης 51 βουλευτών του οι οποίοι κατηγόρησαν τη Νέα Δημοκρατία για επικίνδυνη ανυπαρξία αγροτικής πολιτικής και στρατηγικού σχεδίου.

«Εμείς εφαρμόζουμε το δικό μας πρόγραμμα, όχι το δικό σας, που ενέκρινε ο ελληνικός λαός και πάνω σε αυτό θα κριθούμε. Αναμετριόμαστε με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις τις οποίες μία προς μία υλοποιούμε», τόνισε ο κ. Βορίδης μιλώντας στη Βουλή.

Παράλληλα, καταλόγισε υποκρισία στο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «προσποιείται τον υπηρέτη του λαού αλλά στα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης του δεν έκανε τίποτα».

«Η στρατηγική μας στόχευση είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής γεωργίας και η αύξηση του εισοδήματος των αγροτών αλλά και να καταφέρουμε να προσθέσουμε περισσότερους αγρότες στη πρωτογενή παραγωγή», υπογράμμισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο κ. Βορίδης, υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου για τους συνεταιρισμούς που βρίσκεται σε διαβούλευση και απαντώντας στις κατηγορίες των επερωτώντων βουλευτών ότι ανοίγει τη πόρτα σε ιδιώτες και έχει στόχο την ιδιωτικοποίηση τους, αντέτεινε ότι στη πραγματικότητα αυτό που κάνει η ρύθμιση είναι να τους προστατεύσει.

«Τους δίνουμε τα όπλα για να σταθούν απέναντι στις διεθνείς προκλήσεις και τους ανταγωνισμούς», ανέφερε ο κ. Βορίδης.

Ο κ. Βορίδης κατηγόρησε ακόμα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι άφησε άλυτο το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ τόνισε ότι τα σχέδια βελτίωσης που δεν προχώρησαν είναι το εμβληματικό σημείο ανικανότητας του.

«Το σακσές σας στόρι τελειώνει. Οι εξαγωγές μας μειώθηκαν ενώ ενισχύθηκαν οριακά οι εισαγωγές. Η ανάπτυξη ναι έρχεται, αλλά για τα καζίνο. Κάνετε μια Ελλάδα τζογαδόρων», αντέτεινε από την πλευρά του ο πρώτος επερωτών του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Αραχωβίτης, άσκησε έντονη κριτική στο νομοσχέδιο για τους συνεταιρισμούς κάνοντας λόγο για «ξεδιάντροπες ιδεοληψίες της ΝΔ» η οποία, όπως είπε έχει στόχο να εισάγει τα ιδιωτικά συμφέροντα σε αυτούς.

«Εσείς κυβερνάτε πλέον. Η κριτική για το τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ παρήλθε. Βαδίζετε δραματικά στον λάθος δρόμο. Τώρα εσείς έχετε την ευθύνη για το τι κάνετε ή δεν κάνετε που η χώρα είναι εκτός μνημονίων», υπογράμμισε ο κ. Αραχωβίτης.

Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ευάγγελος Αποστόλου, υποστήριξε ότι καμία κινητικότητα της ελληνικής κυβέρνησης δεν υπήρξε στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας για τη νέα ΚΑΠ. Είπε ακόμα ότι, καθυστερεί η προετοιμασία ενός στρατηγικού σχεδίου και μια μελέτη κινδύνου επί των αποφάσεων της διαβούλευσης για τις στρατηγικές επιλογές και τα δικαιώματα των ενισχύσεων των αγροτών.

«Εμείς κρατήσαμε όρθιο το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και τον αγροτικό κόσμο στα μνημόνια και θα είμαστε στη μάχη που έρχεται δίπλα του», ανέφερε ο κ. Αποστόλου.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι υπόλοιποι επερωτώντες βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κατηγορώντας μεταξύ άλλων την κυβέρνηση ότι, ενώ υπάρχει πρόβλημα στις τιμές των αγροτικών προϊόντων δεν παρεμβαίνει αλλά και ότι χαρίζει την περιουσία των συνεταιρισμών.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός, σημείωσε ότι η σημερινή επερώτηση ήταν ένα δωράκι του ΣΥΡΙΖΑ στη σημερινή κυβέρνηση η οποία έδωσε όλες τις απαντήσεις για την αγροτική πολιτική που εφαρμόζει, υλοποιώντας όλες τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και ανέδειξε την κυβερνητική απραξία και την καταστροφική πολιτική της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.


Απαντώντας στις επικρίσεις που ακούστηκαν ο κ. Βορίδης χαρακτήρισε τη διαβούλευση για τη νέα ΚΑΠ ως ένα τεράστιο θέμα στρατηγικής πολιτικής για το οποίο, όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταθέτει καμία θέση και αρκείται να κάνει μόνο κριτική στη κυβέρνηση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στο παλιό καλό λαϊκίστικο εαυτό του. Θέτει υπαρκτά προβλήματα αλλά παρουσιάζει ψευδο-λύσεις. Για μια σύνθετη κατάσταση σε μια ανοιχτή αγορά χρειάζονται εργαλεία. Η δική μας στρατηγική είναι η ενίσχυση των ελλήνων παραγωγών, η αύξηση των προϊόντων προστιθέμενης αξίας και η μείωση του κόστους παραγωγής αλλά και της φορολογίας τους», τόνισε.

Απαντώντας στη κριτική των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΕΛΓΑ, αντέτεινε ότι «ενώ από το 2018 είχε ληφθεί απόφαση για αναλογιστική μελέτη, μέχρι το 2019 που ανέλαβε η σημερινή κυβέρνηση δεν είχε πέσει μισή υπογραφή για να γίνει».

«Το 60% των τηλεφωνημάτων που δέχεται το τηλεφωνικό κέντρο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αφορά θέματα του ΕΛΓΑ όπως είναι οι καθυστερήσεις καταβολής αποζημιώσεων. Εγώ λέω ότι θέλω να λύσω το πρόβλημα, όχι όμως ισοπεδωτικά αλλά με συνέργειες ώστε και γρήγορα να δίνονται τα λεφτά και κάλυψη κινδύνων να υπάρχει χωρίς αύξηση ασφαλιστικών εισφορών. Εσείς, απλώς κλωτσάτε το τενεκεδάκι χωρίς να προτείνετε καμία λύση», τόνισε ο κ. Βορίδης.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έδωσε έμφαση στην διασφάλιση και κατοχύρωση των ΠΟΠ προϊόντων, επισημαίνοντας ότι το κοινοτικό κυρωτικό πλαίσιο είναι ήπιο απέναντι σε αυτούς που το παραβιάζουν κάνοντας αθέμιτο ανταγωνισμό και παραπλανώντας τον καταναλωτή και επανέλαβε την πρόθεση του για ένα πιο αυστηρό θεσμικό πλαίσιο και σε διοικητικό και σε ποινικό επίπεδο αλλά και σε αποτελεσματικότερους ελέγχους.

Πρόσθεσε ακόμα ότι η χώρα μας σε όλα τα Συμβούλια Υπουργών, επιμένει στην υποχρεωτική αναγραφή προέλευσης των προϊόντων, ωστόσο όπως είπε, σε μερικές χώρες υπάρχουν εσωτερικές αντιδράσεις.

«Προφανώς υπάρχουν έργα που τα δουλεύουμε, είναι σε εξέλιξη και έχει συμβάλει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς πάντως θα προχωρήσουμε να κάνουμε αυτά που επιβάλει το συμφέρον της ελληνικής οικονομίας», κατέληξε ο κ. Βορίδης.

Από την πλευρά της ήσσονος αντιπολίτευσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Απόστολος Πάνας, τόνισε την ανάγκη ενός μακρόπνοου εθνικού στρατηγικού σχεδίου για τους έλληνες αγρότες ενώ έδωσε έμφαση στο θέμα του ελαιολάδου που όπως είπε φέτος βιώνει μεγάλη τιμολογιακή κρίση.

Για ίδια καπιταλιστική αγροτική πολιτική ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προς όφελος του κεφαλαίου και σε βάρος των αγροτών, έκανε λόγο η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, ενώ η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΜεΡΑ25 Φωτεινή Μπακαδήμα, σημείωσε ότι μόνο επικοινωνιακή στόχευση έχει η επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης του πρωτογενούς τομέα υποστήριξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, κατά την παρέμβασή του. Πρότεινε επίσης, τη μείωση της φορολόγησης των αγροτών, την ενίσχυση των super foods και τον περιορισμό των εισαγωγών προϊόντων που παράγονται και στην Ελλάδα, μέσω των ποιοτικών ελέγχων. Ο κ. Βελόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν ακούει και δεν αντιγράφει επιτυχημένες συνταγές», ενώ απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: «Εσείς του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζετε αγωνία για τον πρωτογενή τομέα αλλά το κάνετε ψηφοθηρικά. Ήσασταν στην κυβέρνηση 4,5 χρόνια. Γιατί δεν κάνατε εσείς κάτι παρά τώρα ρωτάτε τη ΝΔ γιατί δεν παράγει έργο;».

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ