Αποστολάκης για Τουρκία: Δεν ξέρουμε αν θα της βγει το παιχνίδι κόντρα σε εμάς - Kamarini.com

Breaking

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Αποστολάκης για Τουρκία: Δεν ξέρουμε αν θα της βγει το παιχνίδι κόντρα σε εμάς

featured image

Για την Τουρκία και το παιχνίδι που παίζει κόντρα στην Ελλάδα μίλησε ο ναύαρχος εν αποστρατεία και πρώην υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη το πρωί της Πέμπτης. Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι η έγκριση της Βουλής στην αμυντική συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ θα πρέπει να καθυστερήσει, όπως τόνισε «έως ότου η Αθήνα λάβει πιο χειροπιαστή στήριξη από την Ουάσινγκτον έναντι της τουρκικής προκλητικότητας».

«Η συμφωνία αυτή δεν είναι τίποτα καινούργιο. Απλά είναι ένα νοικοκύρεμα. Εντάξαμε μέσα στην συμφωνία όλες τις άλλες διαδικασίες και συνεργασίες που έχουμε με τους Αμερικάνους. Για τους Αμερικανούς είναι μία πολύ σοβαρή διευκόλυνση. Πριν κλείσει αυτή τη διαδικασία θα είναι σημαντικό να γίνουν κουβέντες για να έχουμε μία στήριξη», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος διαπραγματεύθηκε στον μεγαλύτερο βαθμό την συγκεκριμένη συμφωνία.

«Δεν υπάρχει διαφωνία ως προς τη συμφωνία αλλά ως προς το πότε πρέπει να υπογραφεί η συμφωνία» τόνισε επίσης.


Για τον τομέα Άμυνας της Τουρκίας και της Ελλάδας

Συγκρίνοντας τον τομέα Άμυνας της Τουρκίας με εκείνον της Ελλάδας ο Ευάγγελος Αποστολάκης επεσήμανε «η Τουρκία έχει κάνει μία παρά πολύ καλή δουλειά και έχει αναπτύξει την εγχώρια βιομηχανία. Έχει μία υποστήριξη στο τμήμα των ενόπλων δυνάμεων. Για λόγους που όλοι ξέρετε εμείς έχουμε μείνει πίσω. Εμείς περάσαμε μία οικονομική δυσκολία. Δεν δώσαμε τα λεφτά που έπρεπε εκεί που έπρεπε».

«Τα μεγέθη Ελλάδας – Τουρκίας δεν συγκρίνονται» δήλωσε και διευκρίνισε: «Αν συγκρίνεις την κατάσταση με τα μεγέθη δεν μπορείς να είσαι αισιόδοξος. Στις πολεμικές αντιπαραθέσεις δεν μετράνε τα μεγέθη αλλά πολλοί συντελεστές».

Όπως εξήγησε η γειτονική μας χώρα έχει αρκετά προβλήματα με τον στρατό της. «Τα μεγέθη τα έχει αλλά έχει πολλά προβλήματα. Τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Εμείς δεν είμαστε βόλτα στο πάρκο και δεν ξέρουμε αν θα τους βγει το παιχνίδι κόντρα σε εμάς. Δεν είναι σίγουρο ότι θα τα καταφέρουν» είπε.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ