Τσίπρας: Οι καταλήψεις είναι ένα μέσω πάλης και αγώνα - Kamarini.com

Breaking

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Τσίπρας: Οι καταλήψεις είναι ένα μέσω πάλης και αγώνα

featured image

«Πολύ μικρός ένιωσα πως ήθελα ν’ ασχοληθώ με την πολιτική. Μπήκε στη ζωή μου με την έννοια ενός ονείρου. Πριν γεννηθώ εγώ, οι γονείς μου είχαν χάσει ένα παιδί και έτσι με περιέλαβαν όλοι στην οικογένεια με μεγάλη αγάπη. Άρα είχα άπλετο χρόνο για να ασχοληθώ ακόμα και με πράγματα που δεν είναι για μικρά παιδιά όπως το να… διαβάζω πολιτικές εφημερίδες» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο Νίκο Χατζηνικολάου και την εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω και συμπλήρωσε: «Πάντα η οικογένεια μου ήταν αριστερών καταβολών. Μόνο ο πατέρας μου, από την μεταπολίτευση και μετά ήταν ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε μια αναδρομή στα μαθητικά του χρόνια: «Όταν έγινα πρόεδρος του 15μελους ήταν η εποχή που γινόντουσαν μεγάλες καταλήψεις επί υπουργίας Τρίτση. Οργανώθηκα σε ηλικία 14 ετών. Όταν πηγαίναμε σε διπλανά σχολεία για να δείξουμε τη συμπαράστασή μας. Ε, εκεί με… τσίμπησαν κάτι ΚΝιτες και η στρατολόγηση ήταν εύκολη. Μετά ήταν η γενιά των καταλήψεων το 1990. Μια έντονη πολιτικά περίοδος» και συμπλήρωσε: «Οι καταλήψεις είναι ένα μέσω πάλης και αγώνα. Σημασία έχει το αίτημα τους. Γιατί τώρα γίνονται καταλήψεις ακόμα και από ακροδεξιούς. Δεν συμφωνώ με αυτό. Άρα δεν είναι δεδομένο πως όταν γίνεται μια κατάληψη εγώ είμαι υπερ. Σημασία έχει το τι ζητάνε οι καταληψίες και πως προσπαθούν να το κερδίσουν. Η άλλη παράταξη έχει παράδοση να στιγματίζει τους πολιτικούς της αντιπάλους πως εμπλέκονται με την τρομοκρατία. Εδώ έλεγαν πως ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν στη 17 Νοέμβρη. Εγώ φτηνά τη γλίτωσα».


Παράλληλα, ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε πως: «Ο πατέρας μου ήταν πολιτικός μηχανικός σε μία εποχή που τα πράγματα δεν ήταν εύκολα. Δούλευε πολύ καιρό εκτός Αθηνών ή ακόμα και εκτός Ελλάδας. Εγώ, όμως, μεγάλωσα σε ένα προστατευτικό περιβάλλον. Η μητέρα μου φρόντιζε να καλύπτει τα κενά. Κάθε φορά που επέστρεφε είχαμε γιορτή στο σπίτι».

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ