Κυριάκος Μητσοτάκης - Ντόναλντ Τραμπ: Τι επιδιώκει η Αθήνα από τη συνάντηση - Kamarini.com

Breaking

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

Κυριάκος Μητσοτάκης - Ντόναλντ Τραμπ: Τι επιδιώκει η Αθήνα από τη συνάντηση

featured image

Στους στόχους της κυβέρνησης από το τετ α τετ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε, μιλώντας στην ΕΡΤ από την Ουάσινγκτον όπου βρίσκεται, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι στη συνάντηση αυτή να αναδειχθεί ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν σταθερό και αξιόπιστο εταίρο για τις ΗΠΑ στην περιοχή της νοτιανατολικής Μεσογείου» είπε χαρακτηριστικά ο Στ. Πέτσας και πρόσθεσε πως η χώρα μας «βγαίνει από μία κρίση -10 ετών- δυνατή και έτοιμη να προχωρήσει σε επενδύσεις και από τις ΗΠΑ, να αφήσει τη μιζέρια και να κοιτάξει με αυτοπεποίθηση το μέλλον».

Όταν ερωτήθηκε για τις διπλωματικές κινήσεις της Αθήνας για την τουρκική προκλητικότητα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε πως η Ελλάδα έχει καταφέρει να απομονώσει διπλωματικά την Άγκυρα και η Ουάσινγκτον αντιμετωπίζει με αποφασιστικότητα την Τουρκία και στη σημερινή συνάντηση αναμένεται αυτό να επιβεβαιωθεί.

«Η συνάντηση και η επιβεβαίωση ότι Ελλάδα και ΗΠΑ περνούν μια από τις καλύτερες περιόδους στις σχέσεις τους είναι ένα μήνυμα που θα πάρουν όλοι» δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας. 

Στις 21:00 (ώρα Ελλάδας), ο πρωθυπουργός θα περάσει την πόρτα του Λευκού Οίκου για να συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.


Όπως ανέφερε ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στη Φλόριντα, χθες και προχθές, η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι ο πιο αξιόπιστος και πιο προβλέψιμος σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών εντός ΝΑΤΟ.

Ο πρωθυπουργός, όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα τονίσει στον αμερικανό πρόεδρο ότι η χώρα μας είναι βασικός παράγοντας σταθερότητας στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο και παράλληλα οικονομικά, έχει αφήσει πίσω της την κρίση και προβάλλει ως ελκυστική επιλογή για επενδύσεις. Ειδικά για τη «συμφωνία» Τουρκίας – Λιβύης, θα επαναλάβει ότι είναι άκυρη, απαράδεκτη και δεν παράγει κανένα νομικό αποτέλεσμα.

Σημειώνεται πως την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες του  να πραγματοποιηθούν όπως όλα δείχνουν οι κατ» ιδίαν συναντήσεις του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων της χώρας μας προκειμένου να τους παράσχει εφ» όλης της ύλης ενημέρωση για τα εθνικά θέματα.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ