Τσαβούσογλου για τον EastMed: Θα πρέπει να πάρουν την άδεια της Τουρκίας - Kamarini.com

Breaking

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Τσαβούσογλου για τον EastMed: Θα πρέπει να πάρουν την άδεια της Τουρκίας

featured image

Σε νέες δηλώσεις που δείχνουν πώς θα εξελιχθεί, από πλευράς Τουρκίας, η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου EastMed, προχώρησε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Όπως μετέδωσε το alphanews.live  σε δηλώσεις του σχετικά με τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Υπάρχει αυτό το σχέδιο για τον East Med για να φτάσει ο φυσικός πλούτος στις διεθνείς αγορές. Αύριο αυτός ο αγωγός θα περάσει από την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας. Το Ισραήλ και οι άλλες χώρες θα πρέπει να μιλήσουν με την Τουρκία. Χωρίς την έγκριση της Τουρκίας δεν μπορεί να γίνει αυτό το έργο».

ο Τούρκος Υπουργός, σε ομιλία του στο συνέδριο του κέντρου διεθνών ερευνών SETA, υποστήριξε ότι η Άγκυρα άλλαξε τις ισορροπίες στην ανατολική Μεσόγειο:


«Στείλαμε τα γεωτρύπανά μας, στην ανατολική Μεσόγειο και γύρω από την Κύπρο. Στην δική μας υφαλοκρηπίδα και στα πεδία όπου έχει αδειοδοτήσει ’’ η Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου’’. Eτσι άλλαξαν οι ισορροπίες όταν ξεκινήσαμε τις γεωτρήσεις, και με θετικό ή αρνητικό τρόπο. Είμαστε στο ίδιο σημείο. Ελάτε να φροντίσουμε την δίκαιη μοιρασιά, να κερδίσουν όλοι και να μην υπάρξει ένταση αδίκως».

Ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στο ζήτημα του μνημονίου καθορισμού θαλάσσιων περιοχών ευθύνης με τη Λιβύη και τόνισε πως,

«Μέχρι να υπογράψουμε εμείς αυτά τα μνημόνια με τη Λιβύη είχαν γίνει πολλές προσπάθειες με διμερή, τριμερή και τετραμερή σχήματα για τον αποκλεισμό της Τουρκίας. Ενώ τους είχαμε υπενθυμίσει πως δεν η Τουρκία δεν μπορεί να αποκλειστεί από οποιαδήποτε συμφωνία αφού έχουμε τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο».

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ