Τουρκικές υπερπτήσεις στο Αιγαίο την ημέρα υπογραφής του EastMed - Kamarini.com

Breaking

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

Τουρκικές υπερπτήσεις στο Αιγαίο την ημέρα υπογραφής του EastMed

featured image

Προκαλούν και σήμερα οι Τούρκοι, ημέρα υπογραφής της Διακυβερνητικής Συμφωνίας για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed, μεταξύ της Ελλάδας, της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ.

Το πρωί της Πέμπτης, στις 09:47, δύο τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν υπερπτήση πάνω από τη νήσο των Οινουσσών και τη νήσο Παναγιά, στα 24.000 πόδια.

Στο μεταξύ, ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις λέγοντας, έμμεσα, ότι η Τουρκία θα προσπαθήσει να σταθεί εμπόδιο στα ενεργειακά σχέδια της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ. «Υπάρχουν παιχνίδια εναντίον μας που στόχο έχουν να μην μπορούμε να βάλουμε τα πόδια μας στο νερό, να μην μπορούμε να ρίξουμε παραγάδι. Είμαστε εκεί για να τα καταστρέψουμε», δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος.


Σε συνέντευξή του στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού, ο Τούρκος αντιπρόεδρος δήλωσε πως είχαν διαπιστώσει ότι γινόταν σταδιακή «περικύκλωση» της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο. «Εμείς αυτό το βλέπαμε και άλλωστε λαμβάναμε τα μέτρα μας αναλόγως. Προχωρήσαμε στη διάλυση αυτού του παιχνιδιού, ειδικά με τη συμφωνία για την ΑΟΖ που υπεγράφη με τη Λιβύη. Καταφέραμε να ξεφύγουμε διαλύοντας το», ανέφερε.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ