Ο κορονοϊός «χτύπησε» και το χρηματιστήριο του Μιλάνου, βουτιά των μετοχών 4% - Kamarini.com

Breaking

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Ο κορονοϊός «χτύπησε» και το χρηματιστήριο του Μιλάνου, βουτιά των μετοχών 4%

featured image

Προς τη χειρότερη ημέρα τους από το 2016 οδεύουν οι μετοχές στο Μιλάνο, με το χρηματιστήριο να δίνει εικόνα κατάρρευσης καθώς οι φόβοι για τον νέο κορονοϊό πλήττουν την Ευρώπη.

Στην Ιταλία οι μετοχές κατέγραψαν βουτιά 4%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση μεταξύ των ευρωπαϊκών χρηματιστηριακών αγορών, καθώς η αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων του ιού Cov-19 εκτός Κίνας ενίσχυσε τους φόβους ότι η επιδημία θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στην παγκόσμια ανάπτυξη από τον αναμενόμενο.

Οι μετοχές στο Μιλάνο οδεύουν προς τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση τους από τον Ιούνιο του 2016 καθώς η Ιταλία κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων του νέου ιού στην Ευρώπη- και τέσσερις θανάτους.


Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 και όλοι οι βασικοί δείκτες της περιοχής κατέγραφαν απώλειες άνω του 3%, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ. Ο δείκτης αναφοράς έχει υποχωρήσει κατά 4,4% από τότε που ανήλθε στο ιστορικά υψηλό επίπεδο των 433,90 μονάδων την περασμένη εβδομάδα εν μέσω ελπίδων ότι οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες θα εξετάσουν περαιτέρω μέτρα στήριξης της οικονομίας για να αντισταθμίσουν την επιβράδυνση.

Μεταξύ των μετοχών με τις χειρότερες επιδόσεις στον STOXX 600 ήταν οι τίτλοι των αεροπορικών εταιριών, με τις EasyJet, Ryanair, Air France και Lufthansa να υποχωρούν μεταξύ 7% και 9%. Ο ευρωπαϊκός δείκτης των εταιριών ταξιδίων και αναψυχής σημείωσε βουτιά 4,5%.

Οι μετοχές των εταιριών ειδών πολυτελείας, εξόρυξης, κατασκευής αυτοκινήτων, τεχνολογίας και τραπεζών σημείωσαν νωρίτερα πτώση άνω του 3%.

Βαριές απώλειες καταγράφει και το Χρηματιστήριο της Αθήνας, που ενδοσυνεδριακά έφτασε και στο -5,35%.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ