Αποζημίωση 50 δισ. δολαρίων σε πρώην μετόχους του ομίλου Yukos - Kamarini.com

Breaking

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Αποζημίωση 50 δισ. δολαρίων σε πρώην μετόχους του ομίλου Yukos

featured image

Την καταδίκη της Ρωσίας και την καταβολή αποζημίωσης ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων στους πρώην μετόχους του πετρελαϊκού ομίλου Yukos, που έχει διαλυθεί, επικύρωσε σε δεύτερο βαθμό δικαστήριο στην Ολλανδία.

«Το εφετείο της Χάγης αποφάσισε σήμερα ότι προηγούμενη απαλλακτική απόφαση για την Ομοσπονδία της Ρωσίας είναι εσφαλμένη», σύμφωνα με ανακοίνωση του ολλανδικού δικαστηρίου, στην οποία διευκρινίζεται ότι η απόφαση που αρχικά είχε ληφθεί από το Διαρκές Διαιτητικό Δικαστήριο, σύμφωνα με την οποία η Ρωσία θα έπρεπε να καταβάλει αποζημίωση ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων βρίσκεται και πάλι σε ισχύ.

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα εφεσιβάλει την απόφαση με προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ολλανδίας.


«Η Ρωσία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα νόμιμα δικαιώματά της και θα προσφύγει κατά της απόφασης του εφετείου ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ολλανδίας», ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ρωσίας για την υπόθεση της διάλυσης του ομίλου Yukos μετά τη σύλληψη, το 2003, του ιδιοκτήτη της, Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, αντιπάλου του Κρεμλίνου και του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η Ρωσία αμφισβητεί την αρμοδιότητα του Διαρκούς Διαιτητικού Δικαστηρίου που καταδίκασε το 2014 τη Μόσχα σε καταβολή αποζημίωσης στους πρώην μετόχους της Yukos, την οποία επικύρωσε σήμερα το εφετείο της Χάγης.

Το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης εκφράζει την λύπη του για το ότι το εφετείο «αγνόησε το γεγονός ότι οι παλαιοί μέτοχοι της Yukos δεν υπήρξαν επενδυτές καλών προθέσεων και απέκτησαν τις μετοχές της εταιρείας χάρη σε ορισμένες παράνομες ενέργειες».

Όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην ανακοίνωσή του το υπουργείο κάνει λόγο για διαφθορά και φορδιαφυγή, μεταξύ άλλων.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ