Λόπες: «Μας τονώνει η νίκη στο ντέρμπι, καθοριστικός ο Αραούχο» - Kamarini.com

Breaking

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Λόπες: «Μας τονώνει η νίκη στο ντέρμπι, καθοριστικός ο Αραούχο»

featured image

Η ΑΕΚ έψαχνε όσο τίποτα τη νίκη σε ένα ντέρμπι καθώς είχε να το πετύχει σχεδόν δύο χρόνια από την πρωταθληματική της σεζόν.

Η τελευταία της επικράτηση σε τέτοιο ματς ήταν κόντρα στον Παναθηναϊκό και τώρα πάλι απέναντι στους «πράσινους» με… δράστη ξανά τον Σέρχιο Αραούχο η Ένωση επέστρεψε στις επιτυχίες στα μεγάλα παιχνίδια.

Ο Έλντερ Λόπες μετά το 1-0 επί του Παναθηναϊκού μίλησε στο gazzetta.gr για την αυτοπεποίθηση που δίνει στην ΑΕΚ αυτό το αποτέλεσμα και πόσο πολύ το επιζητούσε σε ένα ντέρμπι η Ένωση, η οποία μετά το γρήγορο προβάδισμα δεν απειλήθηκε ουσιαστικά από τους «πράσινους».

«Μπήκαμε πολύ καλά, πιέσαμε και καταφέραμε να βρούμε ένα γκολ νωρίς. Μετά ο Παναθηναϊκός είχε περισσότερη κατοχή μπάλας από εμάς, ωστόσο το ελέγχαμε και δεν επιτρέψαμε στον Παναθηναϊκό να κάνει κάποια καλή ευκαιρία σε όλο το ματς, ενώ εμείς θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει σε κάποιες στιγμές ένα δεύτερο τέρμα.

Ήταν πολύ σημαντικό να πετύχουμε μια νίκη σε ντέρμπι γιατί κάτι τέτοιο μας δίνει αυτοπεποίθηση για τα υπόλοιπα μεγάλα ματς που θα ακολουθήσουν. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Τα ντέρμπι δεν τα παίζεις. Σε αυτά μετράει μόνο η νίκη. Συνεπώς αυτή η νίκη μας τονώνει την ψυχολογία για τη συνέχεια», ανέφερε ο Λόπες.

Ήταν μια νίκη… αλά ιταλικά με το στυλ του Μάσιμο Καρέρα, ο οποίος σύμφωνα με τον Λόπες έχει βελτιώσει την ΑΕΚ σε κάθε επίπεδο και όχι μόνο στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας, υπογραμμίζοντας ότι όποιον σχηματισμό κι αν επιλέγει ο Καρέρα, οι παίκτες πρέπει να υπηρετήσουν τη φιλοσοφία του.


«Ναι είναι ένας Ιταλός προπονητής, αλλά δεν είναι μόνο η άμυνα καθώς έχει δουλέψει σε όλους τους τομείς και η αλήθεια είναι ότι είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τον Καρέρα και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι», σχολίασε ο Πορτογάλος μπακ και πρόσθεσε:

«Σε μένα τόσο το 4-3-3 όσο και το 3-5-2 μου αρέσουν. Σίγουρα το δεύτερο είναι αλήθεια ότι μου δίνει περισσότερη ελευθερία στο επιθετικό κομμάτι, ενώ στο πρώτο χρειάζεται να αμύνομαι ως μπακ περισσότερο. Αλλά όποιον σχηματισμό κι αν επιλέγει ο προπονητής μας, εμείς πρέπει να δίνουμε τα πάντα για την ομάδα και πάντα να προσπαθούμε να φτάνουμε στη νίκη».

Όσο για το γκολ του Αραούχο και την επιστροφή του στην ομάδα; Τα λόγια του Λόπες αποδεικνύουν πόσο σημαντικό ήταν το… come back του «Τσίνο» στην ΑΕΚ.

«Ήταν πολύ σημαντική η επιστροφή του. Ο Αραούχο επέστρεψε και θα μας βοηθήσει και η συμβολή του ήταν καθοριστική καθώς σκόραρε το γκολ που μας έδωσε τη νίκη στο ντέρμπι. Περιμένουμε να μας βοηθήσει ακόμα περισσότερο στη συνέχεια».

Ο μεγάλος στόχος της ΑΕΚ μέχρι το τέλος της σεζόν είναι σίγουρα η κατάκτηση του Κυπέλλου έτσι όπως διαμορφώθηκε η χρονιά, ωστόσο όπως επισήμανε ο Λόπες, οι «κιτρινόμαυροι» οφείλουν σε κάθε ματς να δίνουν τα πάντα για το καλύτερο δυνατό.

«Η κατάκτηση του Κυπέλλου είναι ο στόχος μας γιατί η ΑΕΚ, που είναι ένας μεγάλος σύλλογος, πρέπει να παλεύει σε όλες τις διοργανώσεις. Επίσης θα προσπαθήσουμε στο πρωτάθλημα να μαζέψουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε και στο τέλος να κάνουμε λογαριασμό».

Πηγή: gazzetta.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ