Κορονοϊός: Ένας ταξιτζής στο Τόκιο και ένας γιατρός στην κεντρική Ιαπωνία βρέθηκαν θετικοί - Kamarini.com

Breaking

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Κορονοϊός: Ένας ταξιτζής στο Τόκιο και ένας γιατρός στην κεντρική Ιαπωνία βρέθηκαν θετικοί

featured image

Ένας ταξιτζής στο Τόκιο βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό (Covid-19), μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK, γεγονός που σηματοδοτεί την περαιτέρω εξάπλωση της νόσου στην Ιαπωνία παρότι οι αρχές αποφάσισαν να επιτρέψουν σε κάποιους από τους επιβάτες σε κρουαζιερόπλοιο που βρίσκεται σε καραντίνα κοντά στις ακτές της χώρας να αποβιβαστούν.

Επικαλούμενο πηγές το δίκτυο μετέδωσε ότι το υπουργείο Υγείας επιχειρεί να εντοπίσει την διαδρομή που οδήγησε στη μόλυνση του οδηγού προσθέτοντας ότι ο άνδρας είπε ότι μετέφερε κάποιους επιβάτες που έμοιαζαν Κινέζοι.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες, όπως για παράδειγμα ποια είναι η κατάσταση του άνδρα που σύμφωνα με το δίκτυο είναι 70άρης.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να εντείνει την ανησυχία για την εξάπλωση του ιού δεδομένου ότι ένας ταξιτζής έχει έρθει σε επαφή με πολλούς ανθρώπους που έχει μεταφέρει με το ταξί του μέσα στην πόλη.

Η είδηση για το νέο αυτό κρούσμα ακολουθεί την ανακοίνωση της Ιαπωνίας ότι θα επιτρέψει να αποβιβαστούν νωρίτερα από το προγραμματισμένο κάποιοι ηλικιωμένοι επιβάτες στο κρουαζιερόπλοιο σε καραντίνα, που βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό, καθώς και την ανακοίνωση του υπουργού Υγείας ότι επιβεβαιώθηκαν 44 νέα κρούσματα του κορονοϊό πάνω στο Diamond Princess.


Αυτό αυξάνει σε 218 τον συνολικό αριθμό των επιβαινόντων στο πλοίο, συμπεριλαμβανομένων επιβατών και μελών του πληρώματος, που έχουν μολυνθεί από τον ιό επί του συνόλου των 3.700 και πλέον επιβαινόντων, χωρίς να λογαριάζεται ένας αξιωματικός καραντίνας που επίσης μολύνθηκε αυτή την εβδομάδα.

Σχεδόν το 80% των επιβατών είναι ηλικίας 60 και άνω, με 215 από αυτούς να είναι 80χρονοι και 11 90χρονοι, σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Σε άλλο του ρεπορτάζ το NHK μετέδωσε ότι ένας γιατρός στην κεντρική Ιαπωνία βρέθηκε θετικός στον ιό αλλά δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν είχε κάποια σχέση με την Κίνα.

Οι ιάπωνες υπήκοοι, οι οποίοι βρίσκονταν σε καραντίνα σε ξενοδοχεία ή σε άλλες εγκαταστάσεις μετά την επιστροφή τους με πτήσεις τσάρτερ από την Ουχάν της Κίνας, ξεκίνησαν να επιστρέφουν στα σπίτια τους.

Και οι 197 άνθρωποι που επέστρεψαν στις 29 Ιανουαρίου με πτήση από την Ουχάν και βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό είτε επέστρεψαν στο σπίτι τους ή βρίσκονται καθ» οδόν και άλλοι 200 περίπου από μια δεύτερη πτήση θα επιστρέψουν αργότερα σήμερα, μετέδωσε το NHK.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ