Τα Προβιοτικά βοηθούν την ανοσολογική μας αντίδραση - Kamarini.com

Breaking

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Τα Προβιοτικά βοηθούν την ανοσολογική μας αντίδραση

featured image

Γνωρίζετε ότι το 80% του ανοσοποιητικού μας εδράζεται στο έντερο;

Τρισεκατομμύρια μικροσκοπικά βακτήρια κατοικούν στο έντερο και συνθέτουν ένα μοναδικό αποτύπωμα – το  μικροβίωμα – σε κάθε άνθρωπο, συμβάλλοντας στην καλή υγεία.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους υποστήριξης του ανοσοποιητικού είναι ένα υγιές εντερικό μικροβίωμα, όπου υπάρχει ισορροπία μεταξύ των καλών και κακών βακτηρίων. Χωρίς καλά βακτήρια το ανοσοποιητικό σύστημα δε λειτουργεί σωστά.

Τα φιλικά βακτήρια στηρίζουν την άμυνα έναντι των παθογόνων εισβολέων

Οι μικροοργανισμοί αποτελούν ένα σημαντικό τμήμα του ανοσοποιητικού μας συστήματος με ζωτικό ρόλο. Χρειαζόμαστε ωφέλιμα βακτήρια για να δημιουργήσουμε μια ισχυρή ανοσολογική απάντηση. Ορισμένα προβιοτικά έχουν χρησιμοποιηθεί ακόμη και μαζί με εμβόλια, καθιστώντας τα αποτελεσματικότερα. Αυτό λειτουργεί επειδή τα βακτήρια βελτιώνουν την «έμφυτη» ανοσοαπόκριση των εμβολίων.

Πού δρουν τα Προβιοτικά για να υποστηρίξουν την ανοσία μας;

Στο σώμα μας, η πρωτογενής ανοσία εξαρτάται από ένα λεπτό στρώμα κυττάρων που διαδρούν με το εξωτερικό περιβάλλον. Αυτά τα κύτταρα, τα οποία περιβάλλουν τα εσωτερικά τοιχώματα των πνευμόνων, του εντέρου, των αναπαραγωγικών και ουροφόρων οδών, είναι η πρώτη μας γραμμή άμυνας και τα προβιοτικά υποστηρίζουν την επιβίωση και τη διαχείρισή τους. Τα προβιοτικά κολλούν στα τοιχώματα των οργάνων, εμποδίζοντας τα κακά βακτήρια και τις τοξίνες να κάνουν το ίδιο.

Πώς βοηθούν τα συμπληρώματα προβιοτικών;

Η ύπαρξη και ο εμπλουτισμός μεγάλης ποικιλίας μικροοργανισμών δημιουργεί ένα οπλοστάσιο που δίνει στον οργανισμό περισσότερα εργαλεία και επιλογές ώστε  ανταποκριθούμε σε πιθανά ανοσολογικά προβλήματα.

Τα προβιοτικά μπορούν να:

Συνθέσουν αντιβακτηριακές ουσίες Ενεργοποιήσουν τα μακροφάγα, τα ειδικά λευκά αιμοσφαίρια που «τρώνε» ιούς, παράσιτα και μύκητες Προστατεύουν τα βλαστοκύτταρα Παράγουν γονίδια που ρυθμίζουν τη λειτουργία των ανοσοκυττάρων Τροποποιούν τη φλεγμονή που δημιουργείται από τους παθογόνους οργανισμούς

Επιλέξτε ένα αποτελεσματικό προβιοτικό

Η επιστήμη καταδεικνύει ότι η αποτελεσματικότητα των προβιοτικών εξαρτάται από την ικανότητά τους να προσκολλώνται ισχυρά στα εντερικά κύτταρα, γεγονός που με τη σειρά του βελτιώνει το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα. Εκεί, διεγείρουν τις προστατευτικές αποκρίσεις των εντερικών κυττάρων, βελτιώνοντας τη λειτουργία και την ακεραιότητα του εντερικού φραγμού.

Όλα τα προβιοτικά της Flora έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία κι επιλεγεί για την ισχυρή τους ικανότητα προσκόλλησης.


Η Flora διαθέτει 7 εξειδικευμένα προϊόντα, ειδικά σχεδιασμένα για κάθε ηλικία και κατάσταση υγείας. Επιλέξτε το κατάλληλο για σας!

Super Adult Microbiota: για ενήλικες έως 54 ετών. Εντερική υγεία, υποστήριξη της φυσιολογικής κινητικότητας του εντέρου, ενίσχυση ανοσοποιητικού συστήματος, απαραίτητο μετά από αντιβίωση – βασική, καθημερινή υποστήριξη Super 8 Plus Microbiota: Γυναικολογικά προβλήματα, ενίσχυση του ουροποιητικού συστήματος, ενάντια στους μύκητες, υποστήριξη του λεπτού εντέρου Senior Probiotic: για ενήλικες 55+. Για ομαλή κινητικότητα του παχέος εντέρου, βελτίωση της πέψης, συμβολή στη μείωση της χοληστερίνης και του σακχάρου, ενάντια στις βακτηριακές λοιμώξεις, ενίσχυση ανοσοποιητικού Super Hi Potency Microbiota: Ισχυρή δράση – μέγιστη υποστήριξη: αντιμετώπιση της χρόνιας δυσκοιλιότητας, ανακούφιση και προστασία από φλεγμονές του εντέρου, ενδυνάμωση ανοσοποιητικού Super 5 Probiotic: Βελτίωση στοματικής υγείας, δυσάρεστη αναπνοή, άφθες, στοματίτιδα, ουλίτιδα, τερηδόνα και φλεγμονές του ανώτερου πεπτικού Toddler’s Probiotic: Για μωρά 1-3 ετών Kids Probiotic: Για παιδιά 4-15 ετών

Τα σημεία υπεροχής των προβιοτικών της Flora είναι πολλά και σημαντικά:

Οι καλλιέργειες έχουν επιλεγεί με τα πιο ποιοτικά κριτήρια:

– την ανθεκτικότητα να επιβιώνουν – κυρίως στο όξινο περιβάλλον του στομάχου

– τη δυνατότητα να εγκαθίστανται στις βλεννογόνους και να δημιουργούν αποικίες

– δεν προέρχονται από ζώα, αλλά είναι καλλιέργειες ενδημικές στον ανθρώπινο οργανισμό

– διαθέτουν συγκεκριμένες κλινικές έρευνες για τις ευεργετικές τους ιδιότητες

– αντανακλούν τη σύνθεση και την ποικιλομορφία της υγιούς εντερικής χλωρίδας στα διαφορετικά ηλικιακά στάδια της ζωής

Η παρασκευή τους γίνεται με λυοφιλοποίηση, εξασφαλίζοντας την υψηλότερη δυνατή συγκέντρωση Η συσκευασία και η διατήρηση στο ψυγείο διασφαλίζει την μακροχρόνια επιβίωσή τους Η Flora εγγυάται και αναγράφει στις ετικέτες των προϊόντων, τον αριθμό των ζώντων βακτηρίων τόσο κατά το χρόνο παρασκευής όσο και κατά το χρόνο της λήξης του κάθε προβιοτικού

Γίνετε καλός οικοδεσπότης

Τα αποτελέσματα της λήψης ενός προβιοτικού εξαρτώνται μερικώς από τα γονίδια του ξενιστή. Για να γίνετε ο καλύτερος «οικοδεσπότης», είναι καλό να διαχειριστείτε το άγχος, να τρώτε πλούσιες σε ίνες, ολικές τροφές και να ελαχιστοποιείτε τα τρόφιμα που έχουν υποστεί επεξεργασία και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Με αυτόν τον τρόπο, θα υποστηρίξετε τον αποικισμό και τη μακρά επιβίωση των φιλικών βακτηρίων στο σώμα σας για να έχετε ένα υγιές μικροβίωμα και να είστε ένα πιο υγιές άτομο.

Προϊόντα ΕΟΦ. Παρασκευάζονται στον Καναδά από τη Flora και διανέμονται αποκλειστικά από τη MedMelon, τηλ. 2310449441, medmelon.gr

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ