Άδωνις Γεωργιάδης: Ζημιογόνα για την οικονομία η προστασία της πρώτης κατοικίας - Kamarini.com

Breaking

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Άδωνις Γεωργιάδης: Ζημιογόνα για την οικονομία η προστασία της πρώτης κατοικίας

featured image

Ζημιογόνα χαρακτήρισε την προστασία της πρώτης κατοικίας σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας σε καμία προηγμένη οικονομία για να προσθέσει ότι «ούτε πρέπει να υπάρχει». Χαρακτήρισε επίσης την προστασία της πρώτης κατοικίας ως «ζημιογόνα» για την οικονομία.

«Ο λόγος είναι απλός» είπε και το αιτιολόγησε:

«Αν δεν υπάρχει δυνατότητα εκπλειστηριασμού της α΄κατοικίας δεν υπάρχει στεγαστικό δάνειο της α’ κατοικίας, γιατί ο μόνος τρόπος για να υπάρξει στεγαστική πίστη σε κάποιον που δεν έχει καμία άλλη περιουσία είναι να εκπλειστηριάζεται η α’ κατοικία.

Αν υπερασπίζεσαι την προστασία της α΄κατοικίας με ένα είδος ιδεολογικής εμμονής στην πραγματικότητα θέλεις να αφήσεις άλλους ανθρώπους χωρίς δουλειά. Όχι εγώ αυτό δεν το δέχομαι» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια είπε:

«Ναι, ήταν σωστός ο νόμος Κατσέλη, σωστά ψηφίστηκε τότε που η Ελλάδα κατέρρεε. Όσο η Ελλάδα εξέρχεται της κρίσης όμως, σε κάποιο σημείο της διαδρομής, μπορεί να διαφωνούμε ως προς το πότε πρέπει να είναι αυτό Απρίλιος του 2020 ή Απρίλιος του 2021, αλλά σε κάποιο σημείο της διαδρομής ότι είσοδος στην κανονικότητα σημαίνει είσοδο στην κανονική καπιταλιστική οικονομία, που σημαίνει τράπεζες ισχυρές» ανέφερε.

Ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε:

«Εγώ θέλω να έχουμε προστασία στην πρώτη κατοικία του ανθρώπου που πραγματικά και αποδεδειγμένα δεν μπορεί να πληρώσει και δεν έχει άλλη λύση. Αυτός πρέπει να προστατευτεί. Σε αυτόν θα φτιάξουμε δίχτυ προστασίας. Αλλά θα πρέπει να καταλάβουμε για ποιους μιλάμε. Στο σύνολο όμως η οικονομία πρέπει να φύγει μπροστά».

Δείτε λίγο μετά το 8:00:

Αντιδράσεις από το Κίνημα Αλλαγής

Οι δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη προκάλεσαν την αντίδραση του Κινήματος Αλλαγής.


Σε δήλωσή του το γραφείο Τύπου του κόμματος ανέφερε:

«Ο κ. Α. Γεωργιάδης αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος του χαιρετισμού του σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, για να τους πείσει πόσο σωστή είναι η απαίτηση των funds για γενικευμένους πλειστηριασμούς της Α΄ κατοικίας των δανειοληπτών. Δηλαδή να τους πάρουν τα σπίτια οι τράπεζες χωρίς εξαιρέσεις.Το επόμενο βήμα φανταζόμαστε είναι να επιβλέψει προσωπικά και να εγγυηθεί την εκτέλεση των εντολών των funds. Μην τους ξεφύγει και κανένας».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρει ακέραιη την ευθύνη για τις αθλιότητες Γεωργιάδη

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που έστρεψε τα βέλη του στον πρωθυπουργό.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρει ακέραιη την ευθύνη για τις αθλιότητες Γεωργιάδη εις βάρος όσων αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

Η άποψη πως «η προστασία της α»  κατοικίας ζημιώνει την οικονομία» είναι αποκρουστική, απάνθρωπη και εσφαλμένη. Αρκετά με την απάτη της ΝΔ.

Οι πολίτες δεν θα ανεχθούν τον κυνισμό ή να τους κουνούν το δάκτυλο όσοι τους έφεραν στην καταστροφή» ανέφερε σε δήλωσή του ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς.

Γεωργιάδης: Το νέο tweet για το κομμένο βίντεο

Ο υπουργός Ανάπτυξης σήμερα το πρωί, βλέποντας τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ομιλία του, έσπευσε να κάνει κάποιες διευκρινίσεις μέσω Twitter.

«Στο Βίντεο που κομμένο μεν αλλά χωρίς να μπορεί να με διαψεύσει δε ακούτε «προστασία ΑΠΟΛΥΤΗ κλπ» προφανώς στο υπόλοιπο που έκοψαν εξηγώ το απόλυτη δηλ και εκείνου που έχει και δεν πληρώνει εις βάρος των υπολοίπων. Όταν έρθει ολόκληρη η ομιλία μου θα την ανεβάσω…»

Στο Βίντεο που κομμένο μεν αλλά χωρίς να μπορεί να με διαψεύσει δε ακούτε «προστασία ΑΠΟΛΥΤΗ κλπ» προφανώς στο υπόλοιπο που έκοψαν εξηγώ το απόλυτη δηλ και εκείνου που έχει και δεν πληρώνει εις βάρος των υπολοίπων. Όταν έρθει ολόκληρη η ομιλία μου θα την ανεβάσω… https://t.co/x4kk6fGd4k

— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) February 3, 2020

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ