Πατέρας Του Παναγιώτη-Ραφαήλ: Πιάνει Παιχνίδια, Παίζει, Σηκώνει Βιβλία – Ήταν Αδύνατο Πριν Να Έρθουμε Στην Αμερική - Kamarini.com

Breaking

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

Πατέρας Του Παναγιώτη-Ραφαήλ: Πιάνει Παιχνίδια, Παίζει, Σηκώνει Βιβλία – Ήταν Αδύνατο Πριν Να Έρθουμε Στην Αμερική

featured image

Ο μικρός ήρωας της καρδιάς μας Παναγιώτης – Ραφαήλ κάθε μέρα που περνάει κερδίζει τη μάχη για τη ζωή και όπως λέει ο πατέρας του από τη Βοστώνη ο μικρός ξανθομάλλης μπόμπιρας αντιδρά θετικά στη θεραπεία που κάνει για την ίαση της νωτιαίας μυικής ατροφίας τύπου Ι.

Όπως δήλωσε ο Γιώργος Γλωσσιώτης  οι ενδείξεις είναι παραπάνω από ενθαρρυντικές αν και κατά τους θεράποντες ιατρούς είναι νωρίς να μιλάμε για την πλήρη έκβαση της κατάστασης της υγείας του.

Ο μικρούλης Παναγιώης – Ραφαήλ μπορεί και στέκεται στα ποδαράκια του χωρίς υποστήριξη, κάθεται να παίξει ή να φάει χωρίς να καμπουριάζει ενώ πριν τη θεραπεία δεν άντεχε πάνω από 10 -15 λεπτά.

Το παιδί σταδιακά αυτονομείται, αλλάζει η ψυχοσύνθεσή του,  γίνεται χαρούμενο και παίζει όπως όλα τα παιδάκια της ηλικίας του.

Συνεχίζοντας την περιγραφή των αλλαγών στη ζωή του παιδιού του, ο πατέρας του Παναγιώτη-Ραφαήλ προσθέτει: «Πιάνει παιχνιδάκια, παίζει, σηκώνει βιβλία με τα χέρια του, είναι πολύ χαρούμενος. Αυτό είναι συναρπαστικό.


Ευτυχώς το παιδί δεν είχε παρενέργειες. Κάναμε εξετάσεις αίματος κάθε εβδομάδα, μετά πολύ γρήγορα ξεκίνησε ανά δύο εβδομάδες, καθώς έβγαιναν καλές. Επίσης κάποιες άλλες εξετάσεις τις κάνουμε πλέον ανά μήνα. Μόλις σταματήσει την κορτιζόνη, της οποίας η δόση έχει, επίσης, μειωθεί πολύ επιστρέφουμε πίσω» λέει ο κ. Γλωσσιώτης.

Αν όλα πάνε καλά η οικογένεια θα μπορέσει να επιστρέψει στην Ελλάδα σε ένα με δύο μήνες καθώς τότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η χορήγηση κορτιζόνης.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ο αγώνας όλης της οικογένειας θα συνεχιστεί καθώς θα πρέπει να συνεχίσει ο μικρός Παναγιώτης-Ραφαήλ την ειδική φυσικοθεραπευτική αγωγή που είχε ξεκινήσει προ της αναχώρησης στη Βοστώνη από τριών μηνών.

Το ηθικό δίδαγμα είναι πως όταν είμαστε ενωμένοι πετυχαίνουμε θαύματα ως λαός καθώς το ποσό των 2,3 εκατ. ευρώ που μαζεύτηκε ήταν τεράστιο. Στα πέτρινα χρόνια της κρίσης οι Έλληνες δείξαμε μεγαλοψυχία και συμπόνια δίνοντας την ευκαιρία σε ένα παιδί να μεγαλώσει φυσιολογικά και να απολαύσει ως ενήλικας τους καρπούς της μάχης που έδωσε από την αγκαλιά της μητέρας του. Ας του ευχηθούμε τα καλύτερα!

 

Πηγή: www.enimerotiko.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ