Όχι, δεν είναι αυτό το νέο νοσοκομείο που χτίζεται για τον κορωναϊό - Kamarini.com

Breaking

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Όχι, δεν είναι αυτό το νέο νοσοκομείο που χτίζεται για τον κορωναϊό

featured image

Πρόσφατα δημοσιεύσαμε στη σελίδα μας ένα άρθρο με τίτλο “Νοσοκομείο-εξπρές: Μόλις 5 μέρες χρειάστηκαν οι Κινέζοι για να ετοιμάσουν το νοσοκομείο για το κοροναϊό” το οποίο ανέφερε ότι μέσα σε πέντε ημέρες χτίστηκε το πρώτο κτήριο του νοσοκομείου Χουοσινσεν (Huoshenshan) της πόλης Wuhan.

Τελικά οι αναφορές στο εν λόγω άρθρο είναι ψευδής και ο παραπάνω ισχυρισμός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Μετά από έρευνα των ελληνικών hoaxes αποδείχθηκε πως οι ισχυρισμοί που γίνονται στο συγκεκριμένο άρθρο όσων αφορά την κατασκευή του νοσοκομείου Χουοσινσέν (Huoshenshan) είναι ψευδείς και η φωτογραφία η οποία δήθεν απεικονίζει το πρώτο κτήριο του νοσοκομείου Huoshenshan της πόλης Wuhan, με τον ισχυρισμό πως αυτό κατασκευάστηκε μέσα σε πέντε ημέρες δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Τι ανέφερε το άρθρο

Το νοσοκομείο Χουοσενσάν στην Κίνα που θα είναι αποκλειστικά για όσους έχουν «χτυπηθεί» από τον κοροναϊό, είναι σχεδόν έτοιμο να λειτουργήσει, ύστερα από εργασίες κατασκευής μιας εβδομάδας.

Ειδικότερα, τα έργα ξεκίνησαν στις 23 Ιανουαρίου και ήδη η κατασκευή του νοσοκομείου έχει μπει στην τελική ευθεία.

Ισχυρισμός:

Μέσα σε πέντε ημέρες χτίστηκε το πρώτο κτήριο του νοσοκομείου Χουοσινσεν (Huoshenshan) της πόλης Wuhan.

Το εντυπωσιακό είναι οτι τα έργα για αυτό ξεκίνησαν στις 23 Ιανουαρίου και ήδη, είναι έτοιμο το πρώτο κτήριο.

Τι ισχύει στην πραγματικότητα;

(Από ellinikahoaxes.gr)

Η κατασκευή του νοσοκομείου Χουοσινσέν (Huoshenshan), άρχισε το βράδυ της 23ης Ιανουαρίου του 2020. Σύμφωνα με τους προγραμματισμούς, το έργο θα ολοκληρωθεί έως τις 3 Φεβρουαρίου και θα ξεκινήσει να δέχεται τους ασθενείς μιας και τα νοσοκομεία της πόλης είναι γεμάτα με ασθενείς, εξαιτίας του κορωναϊου ο οποίος εξελίσσεται σε επιδημία στη πόλη της Wuhan.

Αυτή τη στιγμή, (31/1/2020 14:10)

Απευθείας μετάδοση της κατασκευής του νοσοκομείου
Το νοσοκομείο χτίζεται στην περιοχή Caidan και ειδικότερα στην πόλη Wuhan, απ’ όπου πρωτοεμφανίστηκε ο κορωναϊός ενώ η εγκατάσταση βρίσκεται κοντά στη λίμνη Τζίνν. Η εικόνα του άρθρου που δήθεν δείχνει την πρόοδο της κατασκευής του κτηρίου ουδεμία σχέση έχει με τη πραγματικότητα.


Παραθέτουμε φωτογραφία από τις 31/1/2020 02:10

Ποιο είναι το κτήριο της φωτογραφίας;

Το κτήριο της φωτογραφίας δεν είναι το νοσοκομείο Χουοσινσέν (Huoshenshan) καθώς αυτό όπως ξεκαθαρίσαμε, τελεί υπό κατασκευή. Πρόκειται για το νοσοκομείο Ντάμπι Μάουντεν, το οποίο ωστόσο δεν χτίστηκε μέσα σε πέντε μέρες. Το εν λόγω νοσοκομειακό κτήριο ήταν ήδη κατασκευασμένο και επρόκειτο να λειτουργήσει τον Μάιο του 2020. Ωστόσο, λόγω της έξαρσης του ιού, εντός 48 ωρών και με τη συμβολή 500 εργατών, αστυνομικών και ηλεκτρολόγων το κενό μέχρι πρότινος κτήριο εξοπλίστηκε και μεταμορφώθηκε σε ένα λειτουργικό νοσοκομείο 1000 κλινών. Στις 28 Ιανουαρίου υποδέχθηκε τους πρώτους του ασθενείς με συμπτώματα του κορωναϊού.

Λανθασμένα δίνεται η εντύπωση πως το παραπάνω νοσοκομείο ονομάζεται Χουοσινσέν (Huoshenshan) ή πως αυτό είναι κτισμένο στην Wuhan. Το ήδη κτισμένο νοσοκομείο Ντάμπι Μάουντεν, βρίσκεται στην πόλη Huanggang η οποία απέχει 75.4 χιλιόμετρα από την πόλη Wuhan.

Καταληκτικά, θα ήταν παράλειψη αν δεν αναφέραμε την κατασκευή ενός δεύτερου νοσοκομείου. Του νοσοκομείου Λέισινσαν (Leishenshan), που κατασκευάζεται στη θέση ενός χώρου στάθμευσης στη περιφέρεια Jiangxia της πόλης Wuhan. Μπορείτε να δείτε σε απευθείας μετάδοση την πρόοδο του οικοδομήματος εδώ. Η κατασκευή του άρχισε στις 25/1/2020 και εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί στις 5/2/2020.

Τοποθεσίες των νοσοκομείων “υποδοχής” ασθενών.

Συμπέρασμα

Σύμφωνα με τα ανωτέρω, γίνεται αντιληπτό πως το κτήριο της φωτογραφίας δεν είναι το πρώτο κτήριο του νοσοκομείου Huoshenshan στην πόλη wuhan αλλά το ήδη χτισμένο νοσοκομείο Dabie Mountain της πόλης, Huanggang.

Με βάση όλα τα παραπάνω οι πληροφορίες που παρατίθενται στο εξεταζόμενο άρθρο κρίνονται ψευδείς και καταρρίπτονται.

Η διασταύρωση των πληροφοριών έγινε από τα Ellinikahoaxes

Πηγή: www.enimerotiko.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ