Φάμελλος: Η κυβέρνηση βρίσκεται σε αγαστές και διαπλεκόμενες σχέσεις με τα συμφέροντα - Kamarini.com

Breaking

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

Φάμελλος: Η κυβέρνηση βρίσκεται σε αγαστές και διαπλεκόμενες σχέσεις με τα συμφέροντα

featured image

Η κυβέρνηση δεν έδωσε λύση, αντιθέτως άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στο θέμα του ποδοσφαίρου, σύμφωνα με όσα ανέφερε σε συνέντευξή του ο ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντας και Ενέργειας και νυν τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Φάμελλος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αγαστές και διαπλεκόμενες σχέσεις με τα συμφέροντα.

Αναφερόμενος στα εξωτερικά θέματα υποστηρίζει ότι «η λογική «κατευνασμού» και η επιλογή της κυβέρνησης να λειτουργεί η Ελλάδα ως «ουρά» ή προκεχωρημένο φυλάκιο μίας υπερδύναμης δεν υποστηρίζει αποτελεσματικά τα εθνικά μας συμφέροντα».

Αναφερόμενος στο προσφυγικό/μεταναστευτικό λέει ότι «λόγω της ιδεοληψίας και της ανικανότητάς της, η κυβέρνηση έχει συγκεντρώσει πάνω από 50.000 δυστυχισμένους πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά μας». Για τα πλωτά φράγματα αναφέρει ότι «δεν χρειάζεται να εκθέτουμε τη χώρα στο εξωτερικό με προτάσεις που ίσως ικανοποιούν ένα περιορισμένο ακροατήριο της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης, αλλά είναι παράλογες, ανεφάρμοστες, αναποτελεσματικές, αμφισβητούμενες ως προς το διεθνές δίκαιο».


Μιλάει για την διεύρυνση και την προσθήκη στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «οποιαδήποτε συζήτηση για το όνομα, το πρόγραμμα, και το συνέδριο του Μαΐου, θα γίνει με στόχο αυτός ο διάλογος να εμπνεύσει και να αθροίσει δυνάμεις». Σημειώνει πάντως ότι «οι πολίτες που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και το 2019 επέλεξαν μια γνήσια αριστερή και ριζοσπαστική φυσιογνωμία, είτε προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ, είτε όχι».

Τέλος, αναφέρεται στο θέμα της απολιγνιτοποίησης που έχει στην ατζέντα της και η κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι «στην Ελλάδα, η απολιγνιτοποίηση χρησιμοποιείται εργαλειακά, ως σύνθημα, από την κυβέρνηση της ΝΔ, για να κρύψει το σχέδιο ιδιωτικοποίησης όλων των εταιρειών και δικτύων Ενέργειας».

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ