Έλενα Ράπτη: Υπάρχει ανάγκη για νέο ογκολογικό νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη - Kamarini.com

Breaking

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Έλενα Ράπτη: Υπάρχει ανάγκη για νέο ογκολογικό νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη

featured image

Η Έλενα Ράπτη κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας με θέμα την ανάγκη νέου ογκολογικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη.

Η βουλευτής της Α» Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο των εργασιών κοινοβουλευτικού ελέγχου, έθεσε το ζήτημα υπ» όψιν του Βασίλη Κικίλια, αναφερόμενη στον φόρτο εργασίας και περιστατικών που δέχεται το Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ετησίως.

Η κ. Ράπτη επεσήμανε μάλιστα ότι η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό σημείο και έκανε λόγο για καταγγελίες ότι υπάρχουν ουρές εκατοντάδων ανθρώπων που περιμένουν για μία εξέταση.

Αυτό είναι το κείμενο της ερώτησης της Έλενας Ράπτη προς τον υπουργό Υγείας:

«ΘΕΜΑ: «Ανάγκη για νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη»

Κύριε Υπουργέ,

Το Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης δέχεται ετησίως έναν μεγάλο αριθμό ασθενών για διαγνωστικό ιατρικό έλεγχο, νοσηλεία ή θεραπευτική αγωγή, διαχειριζόμενο περισσότερα περιστατικά από ό,τι τα δύο μαζί μεγάλα αντικαρκινικά νοσοκομεία της Αθήνας (Άγιος Σάββας και Μεταξά), τα οποία μάλιστα έχουν διπλάσιο μάλιστα αριθμό κλινών και ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.


Ωστόσο η κατάσταση έχει φτάσει εδώ και καιρό σε οριακό σημείο με συνέπεια να θίγεται η αξιοπρέπεια των ασθενών και ενδεχομένως να δημιουργούνται κίνδυνοι για την ασφάλειά τους. Πολίτες καταγγέλλουν πως υπάρχουν ουρές εκατοντάδων ανθρώπων για εξετάσεις, ενώ το ίδιο το νοσηλευτικό ίδρυμα αδυνατεί να αντεπεξέλθει τόσο από πλευράς υποδομών (που είναι παλιές), όσο και από πλευράς επάρκειας κλινών και προσωπικού, στην αυξημένη ζήτηση περιστατικών όλων των νομών της βόρειας Ελλάδας.

Επειδή το πρόβλημα είναι δύσκολο πλέον να αντιμετωπιστεί για μεγάλο διάστημα με απλά μέτρα διαχείρισης και γνωρίζοντας την ιδιαίτερη ευαισθησία σας στο θέμα της μάχης με τον καρκίνο,

Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ;

Υπάρχει στον σχεδιασμό του Υπουργείου η σκέψη για τη δημιουργία νέου ογκολογικού  νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, που θα μπορούσε ενδεχομένως να γίνει με σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα ή και με δωρεά κατά τα πρότυπα του νέου παιδιατρικού ογκολογικού νοσοκομείου στο Φίλυρο; Με δεδομένο το βαρύ έργο του Θεαγένειου Νοσοκομείου ποια είναι τα μέτρα διαχείρισης που θα μπορούσαν προσωρινά να ενεργοποιηθούν,  προκειμένου να διευκολυνθεί η δουλειά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και να εξυπηρετηθούν οι εκατοντάδες των ασθενών μέσα σε λογικά πλαίσια αναμονής;

Θεσσαλονίκη, 11 Φεβρουαρίου 2020

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Έλενα Ράπτη».

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ