ΕΡΓΑΝΗ: 250.000 επιχειρήσεις ανέστειλαν τις συμβάσεις σε εργαζομένους τους - Kamarini.com

Breaking

Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

ΕΡΓΑΝΗ: 250.000 επιχειρήσεις ανέστειλαν τις συμβάσεις σε εργαζομένους τους

featured image

Κανονικά συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής των απαραίτητων εντύπων στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» από επιχειρήσεις – εργοδότες, τους οποίους έχει «χτυπήσει» ο κορονοϊός κι έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο εν λόγω σύστημα, οι επιχειρήσεις – εργοδότες δηλώνουν την κατηγορία στην οποία εντάσσονται, τους εργαζόμενους που οι συμβάσεις τους τέθηκαν σε αναστολή, καθώς τους εργαζόμενους των οποίων η σύμβαση έχει λυθεί από την 1η Μαρτίου 2020 έως τις 20 Μαρτίου 2020 είτε με καταγγελία ή με οικειοθελή αποχώρηση.


Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, 250.000 περίπου επιχειρήσεις έχουν κάνει, μέχρι τώρα, αναστολή της σύμβασης εργασίας για τους εργαζομένους τους.

Με τη συμπλήρωση των ηλεκτρονικών εντύπων, θα δοθεί αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ στους εργαζομένους, και θα στηριχθούν οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις μέσα από τη μείωση των μισθωμάτων (κύριας κατοικίας και επαγγελματικής).

Από την 1η Απριλίου θα είναι ανοιχτή και η ειδική πλατφόρμα «supportemployees.yeka.gr», που θα βρίσκεται στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Εργασίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, για να μπουν οι εργαζόμενοι και να συμπληρώσουν τα αντίστοιχα έντυπα.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ