Κορονοϊός: Πρόταση για 75 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της ΕΕ σε επαναπατρισμούς και ιατρικό εξοπλισμό - Kamarini.com

Breaking

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: Πρόταση για 75 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της ΕΕ σε επαναπατρισμούς και ιατρικό εξοπλισμό

featured image

Τη διάθεση 75 εκατομμυρίων ευρώ από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό για τον επαναπατρισμό Ευρωπαίων πολιτών και για την αύξηση του προϋπολογισμού του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για ιατρικά αποθέματα πρότεινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εν μέσω κορονοϊού.

«Το σημερινό μέτρο είναι ένα ακόμη που αντανακλά πώς ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός μπορεί να έχει προστιθέμενη αξία όταν και όπου χρειάζεται περισσότερο. Είναι επίσης ενδεικτικό της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης», δήλωσε ο Επίτροπος για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό Γιοχάνες Χαν.


Στο ίδιο πνεύμα, ο επίτροπος για την Διαχείριση Κρίσεων Γιάνες Λέναρτσιτς, είπε: «Η ασφαλής επιστροφή των πολιτών μας είναι προτεραιότητα. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επανενωθούν με τις οικογένειές τους το συντομότερο δυνατόν σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Το Συντονιστικό Κέντρο Επείγουσας Απάντησης που έχουμε λειτουργεί όλο το 24ωρο και τις επτά ημέρες της εβδομάδας μαζί με τα κράτη μέλη για να ανταποκριθεί στα αιτήματά τους».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ περίπου 2,312 άτομα έχουν ήδη επαναπατριστεί από την Κίνα, την Ιαπωνία, τις ΗΠΑ, το Μαρόκο, την Τυνησία, τη Γεωργία, τις Φιλιππίνες και το Πράσινο Ακρωτήριο από την αρχή της κρίσης και περισσότερες από 80 επιπλέον πτήσεις επαναπατρισμού σχεδιάζονται τις επόμενες ημέρες.

Η παρούσα πρόταση της Επιτροπής θα αυξήσει το σύνολο του προϋπολογισμού για τα αποθέματα ιατρικού εξοπλισμού στο πλαίσιο του rescEU (αναπνευστήρες, προστατευτικές μάσκες και βασικό ιατρικό εξοπλισμό) σε 80 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ