Η κολχικίνη ίσως βοηθά στη μάχη κατά του κορονοϊού τονίζει πνευμονολόγος - Kamarini.com

Breaking

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Η κολχικίνη ίσως βοηθά στη μάχη κατά του κορονοϊού τονίζει πνευμονολόγος

featured image

Στις πιθανότητες να βρεθούν τα φάρμακα (ή το φάρμακο) κατά του κορονοϊού, που θα δώσει «ανάσα» στην ανθρωπότητα που βιώνει τις συνέπειες της πανδημίας, αναφέρθηκε ο Κωνσταντίνος Κωστίκας, αναπληρωτής καθηγητής Πνευμονολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Αρχικά, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Ήπειρος τα πάει καλά όσον αφορά την αντιμετώπιση του ιού. «Νομίζω ότι είμαστε αρκετά καλά. Έχουμε έναν περιορισμένο αριθμό κρουσμάτων και ελπίζω να καταφέρουμε να το διατηρήσουμε όλοι μαζί το επόμενο διάστημα», είπε.

Όσον αφορά το επίπεδο πρόληψης, τόνισε ότι δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή σοβαρή και εκτεταμένη επιστημονική απόδειξη ότι έχουμε κάποιο φάρμακο που να είναι αποτελεσματικό. Ωστόσο, σημείωσε πως «πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για να πάμε προχωράμε μπροστά».


Και πρόσθεσε: «Έχουμε μαζέψει, όμως, πολλή κλινική εμπειρία από την Κίνα και από μελέτες για τα φάρμακα που μπορούν να βοηθήσουν αυτούς που είναι ήδη ασθενείς… Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι κάποια φάρμακα παλαιότερα που χρησιμοποιούσαμε για την ελονοσία ή αντιφλεγμονώδη, έχουν κάποια αποτελεσματικότητα στους ασθενείς. Τα χρησιμοποιούμε αυτήν τη στιγμή, γιατί δεν έχουμε κάτι καλύτερο. Και υπάρχει και μια επιστημονική βάση ότι η κολχικίνη θα μπορούσε να βοηθά».

Για το εάν θα είναι έτοιμο το κοκτέιλ αυτό με βάση την κολχικίνη σε 10-15 ημέρες, σημείωσε: «Οι βαρέως πάσχοντες θα πρέπει να μπαίνουν σε κλινικές δοκιμές γρήγορα, ώστε να δούμε την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων. Τις επόμενες ημέρες ίσως υπάρξει αυτή η μελέτη».

Επίσης, αναφέρθηκε και στα νούμερα των κρουσμάτων αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα, τα οποία είναι καλά, «αλλά δεν επιτρέπουν εφησυχασμό. Θα πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια όλοι μαζί, γιατί δεν έχουμε περιθώριο να κάνουμε έκπτωση σε αυτήν».

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ