Αποστολάκης: Οταν βρεθεί σε αδιέξοδο, ο Ερντογάν θα κάνει πόλεμο - Kamarini.com

Breaking

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Αποστολάκης: Οταν βρεθεί σε αδιέξοδο, ο Ερντογάν θα κάνει πόλεμο

featured image

Για την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα και την προκλητική στάση της Τουρκίας μίλησε στο Live News ο πρώην υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης. Ο κ. Αποστολάκης τόνισε πως η εκτίμηση αυτή τη στιγμή είναι δύσκολη καθώς «ξέρουμε πολύ καλά πως αυτό είναι το ξεκίνημα ενός προβλήματος που φαινόταν ότι θα προκύψει. Αν θεωρήσουμε πως αυτά που λέει ο Ερντογάν κατά διαστήματα, τελικώς τα κάνει πράξη. Βλέπουμε πως εδώ και πάρα πολλά χρόνια ετοιμάζεται για να εργαλειοποιήσει το θέμα του προσφυγικού… Δεν νομίζω ότι θα σταματήσει».

Όπως ανέφερε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας «ευτυχώς καταφέραμε να κρατήσουμε το κύμα, το οποίο έστελνε στα σύνορα με όλους τους τρόπους, με τη βοήθεια όλων και των κατοίκων. Στη στεριά τα πράγματα είναι κάπως διαχειρίσιμα, αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα είναι τι θα γίνει στη θάλασσα. Γιατί όταν δεν καταφέρουν να περάσουν από το Έβρο, τότε θα προσπαθήσουν να περάσουν από τη θάλασσα».

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

«Ο Ερντογάν θα κάνει πόλεμο όταν βρεθεί σε αδιέξοδο»


Όσο για το αν ο Ερντογάν μπορεί να φτάσει τα πράγματα σε αυτό το σημείο ο κ. Αποστολάκης εκτίμησε πως «θα το κάνει αν τον συμφέρει ή αν βρεθεί σε αδιέξοδο. Όσο καταφέρνει να κάνει αυτά που θέλει με τις απειλές, με τα διπλωματικά του παιχνίδια, με τις πιέσεις και τις συμμαχίες δεν έχει λόγο να κάνει πόλεμο. Όταν βρεθεί σε αδιέξοδο ενδεχομένως να τον κάνει».

«Αν ήμουν Ερντογάν δεν θα τολμούσα μια αναμέτρηση με την Ελλάδα»

Στην ερώτηση αν ποτέ ο Ερντογάν οδηγούσε την κατάσταση σε πολεμικό επεισόδιο ή κάτι ευρύτερο τόνισε πως «ένας πόλεμος και μια πολεμική σύγκρουση δεν μετριέται με τα νούμερα και με τα μεγέθη. Έχουμε δει ότι οι πόλεμοι έχουν τις δικές τους συνθήκες και προϋποθέσεις και τα αποτελέσματα προέρχονται από τις συγκυρίες ή τις σωστές επιλογές του ενός και του άλλου. Εν κατακλείδι θα σας έλεγα ότι αν ήμουν Ερντογάν δεν θα τολμούσα μια αναμέτρηση με την Ελλάδα. Η ζημιά που θα προκύψει για τον Ερντογάν θα είναι τεράστια. Ενδεχομένως να μην του βγει και το παιχνίδι. Μην φοβόμαστε λοιπόν την Τουρκία, δεν είναι τόσο ισχυρή όσο θέλουν να φαίνεται. Αν μετρήσουμε τα νούμερα και τους αριθμούς και τα μέσα γράφει χάνουμε. Δεν πρέπει να το βλέπουμε έτσι. Εμείς όταν χρειαστεί να προασπίσουμε την Ελλάδα και αυτά που πρέπει να προασπίσουμε, πρέπει να δείξουμε ότι έχουμε την πρόθεση να το κάνουμε. Διαφορετικά χάνουμε από το ξεκίνημα, από την αφετηρία». [/expander_maker]





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ