Επιπλέον θάλαμοι αρνητικής πίεσης στο «Αχιλλοπούλειο» Βόλου λόγω κορονοϊού - Kamarini.com

Breaking

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Επιπλέον θάλαμοι αρνητικής πίεσης στο «Αχιλλοπούλειο» Βόλου λόγω κορονοϊού

featured image

Στο πλαίσιο των αυξημένων μέτρων για την αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, τέσσερις επιπλέον θάλαμοι αρνητικής πίεσης διαμορφώθηκαν και είναι διαθέσιμοι στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου, το οποίο αν και είναι ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας, δεν είναι νοσοκομείο αναφοράς.

Συνολικά από σήμερα το νοσοκομείο διαθέτει σε πλήρη ετοιμότητα πέντε θαλάμους αρνητικής πίεσης.

H αρνητική πίεση σε έναν θάλαμο-δωμάτιο εμποδίζει την έξοδο του αέρα από την πόρτα και από τον εξαερισμό. Είναι πλήρως απομονωμένος και με αυτόν τον τρόπο είναι σίγουροι οι γιατροί ότι ένας ιός που μεταδίδεται μέσω του αέρα, δεν θα «ξεφύγει» μέσα στο νοσοκομείο.


Όλοι αυτοί οι θάλαμοι διαθέτουν δική τους τουαλέτα, ενώ έχει γίνει πρόβλεψη για την ασφαλή μεταφορά των ύποπτων κρουσμάτων σε αυτούς (από πού θα διέλθουν οι ασθενείς, σε ποια ασανσέρ θα μπουν κ.λπ.). Οι συγκεκριμένοι θάλαμοι μοιάζουν κατά πολύ με τους αντίστοιχους των ΜΕΘ, διαθέτουν εξοπλισμό για διασωληνώσεις και μόνιτορ, που παρακολουθούν τις ζωτικές λειτουργίες των ασθενών.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ανταπόκριση του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, το νοσοκομείο του Βόλου με επείγουσες αγορές προχώρησε στην προμήθεια υγειονομικού υλικού και απολυμαντικών για την προστασία από τον κορονοϊό και εφοδιάστηκε άμεσα με 16.000 μη αποστειρωμένες μπλούζες μιας χρήσης, 1.000 μάσκες υψηλής προστασίας με βαλβίδες, 50.000 χειρουργικές μάσκες 2.000 αδιαπέραστες ποδιές και 20.000 καπέλα χειρουργείου.

Όλες οι προμήθειες αφορούν τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του ιού.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ